3FM nieuws

Comeback-album van Garbage in 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Comeback-album van Garbage in 2012

De langverwachte opvolger van Bleed Like Me uit 2005 is bijna klaar, zegt de band.

Garbage vertelt in een uitgebreid interview aan Spin.com waarom het zo lang heeft geduurd voordat ze aan de opvolger van Bleed Like Me zijn begonnen.

Break voor Garbage

Garbage besloot in 2007 om een pauze in te lassen. Frontvrouw Shirley Manson vertelt nu waarom ze die break namen. Het lag voornamelijk aan het gezeur en de pech die ze gehad hebben met platenlabels. Ze werden meerdere keren door hun label doorverkocht aan een ander label. Uiteindelijk kwamen ze bij een label uit dat helemaal niets om ze gaf.

Shirley: "It just stripped us of all our joy, and as a result, we turned on each other a bit. It got to the point where I was like, 'Fuck this. This isn't fun. Let's take a break.' And everybody was like, 'Yeah.' "

Garbage niet vervangen

Het plan was om ongeveer twee jaar ieder hun eigen weg te gaan, maar het werden er vijf. Het verbaast Shirley dat er in de tussentijd geen band is opgestaan die hun plek heeft ingenomen. "We looked back at what was going on in the music scene, and nobody had really taken our seat, much to our surprise! What the fuck? How come?"

Nieuwe album

Garbage begon aan het begin van dit jaar (2011) met de eerste sessies voor het nieuwe album. Drummer (en veel gevraagde producer) Butch Vig kan vertellen dat het album, dat nog geen titel heeft, al heel ver is. Hij hoopt dat het eind maart of begin april (2012) uitkomt. Volgens Vig heeft het dezelfde Garbage-sound die de fans van ze gewend waren, maar dan wel geupdate naar 2011. Vig: "We love old-school rock and punk and trashy sounds, but we love technology too."

Ster advertentie
Ster advertentie