3FM nieuws

Drie nieuwe afleveringen van de podcast De Familie Romeijn

foto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie nieuwe afleveringen van de podcast De Familie Romeijn

Heldenverhalen uit de oorlog worden vaak van generatie op generatie doorgegeven binnen families. Maar ook aan de andere kant is er veel te vertellen.


Zussen Aafke en Anneke Romeijn duiken in deze podcast in hun families ongure oorlogsverhalen en onderzoeken wat er allemaal wel of niet klopt.

Eerste seizoen

Vorig jaar kwamen vier afleveringen online waarin de zussen Aafke en Anneke in de verhalen van verschillende familieleden doken.

Waar oom Aart in dienst was van de SS, was oom Gerrit belangrijke documenten aan het smokkelen (en daarmee spekte hij ook nog eens zijn spaarpot) en bleef overgrootvader Simon Romeijn in dienst bij de politie in Amsterdam.

Samen proberen zij door archiefonderzoek en interviews achter de waarheid van al deze verhalen te komen. Maar op een dieper niveau gaan zij opzoek naar de manieren waarop families omgaan met deze (liever vergeten) verhalen.

Nieuwe afleveringen

De drie nieuwe afleveringen duiken verder in het verhaal van oom Aart, nadat de zussen tijdens het eerste seizoen geen toegang kregen tot het Stadsarchief van Den Haag.

Ze proberen nu acht maanden later zijn verhaal uit te pluizen in dit nieuwe staartje van de podcast.

Check hier meteen alle afleveringen.

Gerelateerde podcast

De Familie Romeijn

De Familie Romeijn

Ster advertentie
Ster advertentie