3FM nieuws

WOP van Lil' Kleine is het 3FM Album van de Week!

  1. Nieuwschevron right
  2. WOP van Lil' Kleine is het 3FM Album van de Week!

Het album brak alle records in Nederland toen het uitkwam, dus is het dik verdiend dat Lil' Kleine's WOP het Album van de Week is!

>> WOP winnen? Dat kan hier!

WOP is het solo-album van Lil' Kleine, zonder Ronnie Flex maar wel met Ronnie Flex op elke track. Tsja, never change a winning team! De nummers op WOP zijn net zo pakkend als 'Drank & Drugs', dus het is niet zo gek dat het album nu onwijs veel hits scoort. De tracks op het album beschrijven wat Lil' Kleine & co de afgelopen maanden meemaakten, dankzij monsterhit 'Drank & Drugs'. Het gaat over oesters eten in Parijs, bezoekjes aan stripclubs en, je raadt het al, drank en drugs. Benieuwd hoe het album is gemaakt? We spraken Lil' Kleine eerder over de making of, dat lees je hier!

The don't want us to drink champagne ???? #LaurentPerrier

Een foto die is geplaatst door Lil Kleine (@lilkleine) op 24 Jan 2016 om 7:28 PST

Records

WOP kwam op 12 februari uit en werd in de eerste 24 uur na de release maar liefst 1,5 miljoen keer gestreamed op Spotify. De video bij het nummer 'Niet Omdat Het Moet' werd in een paar dagen een half miljoen keer bekeken, en werd daarmee de nummer één video op YouTube in Nederland.

Met die cijfers brak Lil' Kleine het record van Marco Borsato, van 530.000 streams op één dag, én die van Justin Bieber's album Purpose, het album dat tot WOP het meest gestreamde album in de eerste 24 uur was. Daarnaast kreeg hij het ook voor elkaar om de Spotify Top 50 te domineren: 'Niet Omdat Het Moet' stond op nummer één, '1, 2, 3' op twee, en alle andere nummers van het album stonden ook in de hitlijst. En alsof dat nog niet genoeg is, werd het album in drie weken goud.

Staatssecretaris Van Rijn op #35

Een van de tracks op het album is geen liedje, maar een speech van Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid. Hij had het in de Tweede Kamer over het negatieve effect van megahit 'Drank & Drugs'. De speech behaalde nummer 35 in de Single Top 100, en daar was Van Rijn ook wel blij mee.

Luister hier het hele album:

Ster advertentie
Ster advertentie