3FM nieuws

Schiffmacher maakt drumstel Peppers

  1. Nieuwschevron right
  2. Schiffmacher maakt drumstel Peppers
De tatoeagekoning Henk Schiffmacher heeft een wel heel bijzonder drumstel gemaakt, een tatoedrumstel voor de Red Hot Chili Peppers.

Tattoo Art Custom Drum Kit
De drummer van de Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, gaat tijdens de volgende wereldtoer spelen op de 'Tatoo Art Custum Drum Kit'. De drumketels zijn helemaal beschilderd met klassieke symbolen en onderwerpen uit de tribal- en tatoeagekunst. Veel afbeeldingen zijn verwijzingen naar het leven van Chad.

Pimp my drums

Het idee kwam een jaar geleden toe Schiffmacher, Chad en Cesar Zuiderwijk (drummer Golden Earring) samen aan het eten waren in Amsterdam. Toen riep Chad tegen Schiffmacher: "You need to pimp my drums!". Zo gezegd zo gedaan en met behulp van Zuiderwijk ging Schiffmacher aan de slag.

Goede bekende
Henk Schiffmacher en de Peppers gaan al heel ver terug. Begin jaren '80, toen niemand nog van de Peppers gehoord had, nam hij de band op sleeptouw door nachtelijk Amsterdam. Een aantal van de tatoes van de Peppers zijn gezet door de Amsterdammer.

Orange Babies

Na de wereldtoer krijgt Schiffmacher het drumstel weer terug en wordt het geveild. De opbrengst gaat naar het goede doel Orange Babies. Deze stichting helpt zwangere Afrikaanse vrouwen met HIV en hun baby's.

Ster advertentie
Ster advertentie