3FM nieuws

Dit is de nieuwe track van Kraantje Pappie

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is de nieuwe track van Kraantje Pappie

Kraantje Pappie deed 3FM-DJ Domien Verschuuren in het voorjaar een belofte en die kwam hij gisteren eindelijk na!

Alex van der Zouwen, zoals Kraantje Pappie echt heet, gaf Domien tijdens de BNN Snowtrip zijn woord: "Als ik een nieuwe single uitbreng, kom ik die bij jou primeuren." En dat deed hij. De rapper uit Groningen stapte maandagavond de 3FM-studio in om te vertellen over zijn spikslinternieuwe tracks.

Crane III

Van het weekend kwam Kraan al op de proppen met een nieuw nummer, getiteld 'Best Wel Een Ding' (onderaan te beluisteren via Spotify en YouTube). Deze track staat op Crane III, het laatste deel van de Kraantje's muzikale triologie.

"Ik kan niet wachten tot ik ze alle drie vast heb. Dan is de triologie waar ik het altijd over had gewoon daar."

Het album is een typisch Kraantje Pappie Crane-product en naar eigen zeggen nóg beter en geavanceerder dan de vorige twee. Na het ontstaan van de track 'Dranktenue' wist hij precies welke kant hij op wilde. En toen ging het hard. Of zoals hij zei: "F*cking hard!"

Kraantje Pappie samenwerkingen

Voor het eerst in de Crane-geschiedenis heeft hij voor een plaat samengewerkt. Zo nam Kraan samen met Sticks het nummer 'Als Het Van Mij Is' op en daar is hij heel trots op. StukTV werkte mee aan 'Opgeturnt' en op 'De Manier' hoor je Bizzey (ex-Yellow Claw lid), die maandagavond ook in de studio was. En dat was niet zonder reden, want Kraantje en hij waren present om hun track te primeuren!

Check het hele gesprek én de track 'De Manier' hieronder:

Crane III Clubtour

Kraantje Pappie gaat in november de clubs in om zijn nieuwe muziek aan Nederland te laten horen. Check hier alle data.

Kraantje Pappie - 'Best Wel Een Ding'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie