3FM nieuws

The Weeknd eist 8,5 miljoen voor zijn optreden bij Coachella

foto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. The Weeknd eist 8,5 miljoen voor zijn optreden bij Coachella

Dit weekend vindt in Californië het populaire muziekfestival Coachella plaats. Kanye West was tot twee weken geleden nog een van de headliners van het festival, totdat hij besloot niet meer te komen. Gelukkig heeft de organisatie The Weeknd weten te strikken als de vervangende headliner. Wel op de voorwaarde dat de rapper dezelfde fee zou krijgen die aanvankelijk was gereserveerd was voor Kanye West. Benieuwd om wat voor bedrag dat dan gaat? Een bescheiden 8,5 miljoen dollar.

8,5 miljoen dollar

Toen The Weeknd werd benaderd door de organisatie van Coachella, was de rapper direct enthousiast, mits hij hetzelfde betaald zou krijgen als zijn voorganger Kanye West. Maar de organisatie was niet van plan dit te betalen en dat leidde uiteraard tot veel discussie tussen de organisatoren van het festival en de manager van de rapper.

Zelfs toen er bekend werd gemaakt dat The Weeknd Kayne West zou vervangen, was de deal nog niet rond. Toen de rapper liet weten dat hij niet zou komen optreden besloot de organisatie toch toe te geven. Daarna deelde de artiest de aangepast poster ook op eigen social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kanye West

Eigenlijk zou Kanye West de grote afsluiter zijn van het weekend, maar de rapper besloot zich toch terug te trekken. Waarom is niet helemaal zeker, al wordt er gedacht dat het is om hulp te zoeken van professionals. De rapper werd door negatieve online uitingen naar zijn ex vrouw Kim Kardashian van Instagram geblokkeerd voor een paar uur en mocht niet meer optreden bij de Grammy's.

Ster advertentie
Ster advertentie