3FM nieuws

De stad als decor voor serie is de beste reclame

  1. Nieuwschevron right
  2. De stad als decor voor serie is de beste reclame

Homeland wordt in de zomer van 2015 opgenomen in Europa. Waarschijnlijk wordt een groot gedeelte in Duitsland opgenomen, maar ook een aantal Nederlandse steden hopen als decor te fungeren.

Het zou natuurlijk wel heel leuk zijn als Homeland in Amsterdam of Den Haag opgenomen wordt. Amsterdam profileert zich naar de Amerikanen als stad met veel creatieve mogelijkheden en biedt een Engelssprekende lokale crew die ze ter plaatse kunnen inhuren. Den Haag ziet de connectie met Homeland vooral vanwege hun imago als stad van vrede en recht en hoopt de makers zo over te halen naar hun stad te komen.

Gratis reclame

Het is voor een stad natuurlijk erg lucratief als er een serie opgenomen wordt. De crews slapen in hotels, eten in restaurants en nemen taxi's. Daarnaast is het ook nog eens gratis reclame. De stad komt goed in beeld en dat krijgen mensen over de hele wereld te zien.

En dat kan buitenlanders op het idee brengen om een bezoek te brengen aan een stad. Een betere vorm van reclame voor je stad dan een gewone reclamespot, zegt Gert Jan Horsten, hoogleraar Citymarketing tegen NOS op 3.

>> Lees op NOS op 3 alles over de stad als decor voor Homeland

Ster advertentie
Ster advertentie