3FM nieuws

Roger Waters (Pink Floyd) maakt rockalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Roger Waters (Pink Floyd) maakt rockalbum

Roger Waters, voormalig bandlid van Pink Floyd, is bezig met een nieuw rockalbum. Dat vertelde hij aan het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

De zeventigjarige Waters heeft zijn The Wall Tour er net op zitten en meteen is hij klaar voor het volgende muzikale hoofdstuk. De bassist onthulde dat de demo van zijn nieuwe rockalbum af is en vijfenvijftig minuten duurt. De nieuwe plaat wordt zijn eerste rockalbum sinds Amused To Death (1992).

Album Roger Waters wordt theatraal

Over de inhoud van het album wilde hij nog niet te veel loslaten, maar dat het een theatraal album wordt vertelde hij vast. “It has characters who speak to each other and it's a quest. It's about an old man and a young child trying to figure out why they are killing the children."

Vijfde soloplaat Roger Waters

Het verwachte album wordt zijn vijfde soloplaat. Het laatste soloalbum, Ca Ira, van de zanger dateert uit 2005.

Waters twijfelt over tournee

Waters speelde tijdens zijn wereldtournee The Wall maar liefst 219 concerten, waarvan in september 2013 eentje in de Amsterdam Arena. De zanger weet niet of hij met zijn nieuwe album opnieuw op tour gaat. “I’m not gonna live forever, I’m 70 years old. You just have to accept dat when you do something as enormous as that (The Wall) tour. I can’t top that tour.”

Ster advertentie
Ster advertentie