3FM nieuws

Ga 'Face to Face' met Rex Orange County

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Ga 'Face to Face' met Rex Orange County

In de wereld van Rex Orange County verandert alles in sneltreinvaart: van zingen in het schoolkoor toen hij vijf was tot nonstop onderweg zijn en spelen op festivals als Best Kept en Motel Mozaïque. Met twee succesvolle albums op zak maakt hij in 'Face to Face' de balans op. Je hoort 'm op 3FM.

Eerlijk zoals alleen hij dat kan

Alexander O'Connor, zoals Rex officieel door het leven gaat, gooit hiphop, jazz, indie en elektronische muziek in de blender samen met soulvolle lyrics. Een beetje zoals Tyler, The Creator doet, geen wonder dat 'ie mee mocht doen op diens album Flower Boy! Op 3FM hoorde je Rex eerder met '10/10' en natuurlijk 'Loving Is Easy'

"Everything makes me wanna quit while I'm ahead." In 'Face to Face' vertelt de nog maar negentienjarige Rex hoe hij moeite heeft met het bijbenen van z'n eigen succes. Ook gaat hij in op het altijd ver van huis zijn, terwijl hij in een relatie zit: "I wish I could be with her instead."

Op Insta legde hij het nog even haarfijn uit: "This song is about being away from home, feeling trapped in an undesirable situation and finding it difficult to trust people."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zet 'm op repeat

Wil je naast 'Face to Face' nog meer nieuwe pareltjes ontdekken? Abonneer je dan op onze '3FM Now Playing' playlist op Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie