3FM nieuws

Gratis Zwarte Cross voor allochtonen

  1. Nieuwschevron right
  2. Gratis Zwarte Cross voor allochtonen
Allochtonen met een buitenlands paspoort mogen op de zaterdag gratis binnen bij de Zwarte Cross.Met Rita Verdonk en Geert Wilders in de spotlights willen ze vanuit de Zwarte Cross een ludiek en positief tegengeluid laten horen.

Doel van de actie
Om misverstanden en misinterpretaties te voorkomen zet De Feestfabriek, de organisator van het festival, kort uiteen wat de aanleiding en het doel van de actie zijn:

'Het zijn roerige tijden. Volgens sommigen staan de zelfmoordterroristen al bijna in onze achtertuin te knappen, gaan we een nieuwe watersnoodramp tegemoet in de vorm van “een tsunami van islamisering” en als we niet oppassen moeten zelfs onze huisdieren over een paar jaar gesluierd en besneden over straat…

De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisator van het Zwarte Cross Festival is echter een andere mening toegedaan en, hoewel op een andere manier dan ons aller Rita Verdonk, ook trots op Nederland.

In tegenstelling tot menig politicus, journalist of opiniemaker voegt De Feestfabriek de daad bij het woord en wil met deze actie laten blijken dat medemensen van buitenlandse afkomst juist van harte welkom zijn en dat vele autochtonen ook absoluut open staan om samen feest te vieren. … Een beetje relativering en gewoon ouderwets plezier maken kan af en toe wonderen doen.' (www.zwartecross.nl)

Lichtenvoorde
Zwarte Cross is 25, 26 en 27 juli op het feestterrein de Schans in Lichtenvoorde. Prijzen van de dagkaarten: Vrijdag: €15,-, zaterdag: €17,50, zondag: €17,50

Ster advertentie
Ster advertentie