3FM nieuws

Dit is waarom heel Nederland "Hey Marco, prima!" roept
BNNVARA

foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom heel Nederland "Hey Marco, prima!" roept

Op de redactie van 3FM hoorde je deze week niks anders dan: "Hee Marco, hai prima!" Het is de tekst van Sam Kroon, die deze zin in een van zijn TikTok-video's uitsprak. Die video is zo viral gegaan dat nu heel Nederland Sam nadoet en "Marco, prima!" roept. 3FM-dj Sander Hoogendoorn sprak Sam vanochtend in de ochtendshow over zijn succes.

Om deze video gaat het:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom de video zo lekker werkt, is omdat het zo ongelofelijk herkenbaar is. Iedere Nederlandse vader zegt wel eens "Prima" terwijl er nog niet eens gevraagd was hoe het gaat. Die herkenbaarheid werkt heel goed in TikTok-video's: "Het komt heel dom over en ik denk dat het daarom zo aanslaat", vertelt Sam, die inmiddels 250k volgers heeft op TikTok en wiens video's miljoenen keren worden bekeken.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Sander vraagt Sam of hij al meer van dit soort zinnen heeft die we binnenkort kunnen verwachten in zijn video's. Vaders die hard niezen, is ook zo'n herkenbaar ding die Sam misschien nog wel gaat gebruiken, vertelt hij. Hij gaat voorlopig in ieder geval door met het maken van imitatievideo's, maar denkt nu al op zijn hoogtepunt te zitten: "Hoe ik hier overheen kom is een goeie vraag."

Afgelopen week was voor Sam echt chaos. Binnen een week is het helemaal ontploft en willen mensen ineens met hem op de foto en dat is wel even schakelen voor hem. "Ik kan ook niet meer uitgaan zonder aangesproken te worden."

Bekijk hier het hele fragment

Ster advertentie
Ster advertentie