3FM nieuws

Willemijn komt uit de kast op de radio

  1. Nieuwschevron right
  2. Willemijn komt uit de kast op de radio

Het COC heeft 10 en 11 oktober uitgeroepen tot Coming Out Dag. Deze twee dagen staan in het teken van biseksualiteit. Giel was benieuwd en verdiepte zich in mannen en vrouwen die van beide sekses houden.

Coming Out Dag 2014 staat in het teken van biseksualiteit, dus ging Giel op vrijdag 10 oktober in gesprek met biseksuelen over hun geaardheid. Ook belde hij de jonge Willemijn die de dag ervoor aan haar klas had verteld dat zij biseksueel is. Een super stoere actie, maar er was één probleempje: ze had de mededeling nog niet aan haar ouders gedaan. Daarom hielp Giel Willemijn uit de kast te komen bij haar ouders.

Willemijn heeft geen Coming Out Dag nodig, of toch wel?

Giel helpt Willemijn uit de kast komen bij haar ouders, op de radio!

Coming Out Dag 2014

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau is ruim één op de tien Nederlanders biseksueel. Ongeveer een derde van deze mensen zit nog in de kast. Daarnaast voelen biseksuelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo's en wordt hun seksuele oriëntatie vaak niet serieus genomen.

Daarom staat de Coming Out Dag op 10 en 11 oktober 2014, die georganiseerd wordt door het COC, in het teken van biseksualiteit. Via het dagblad Metro en hun website, verspreidt het COC Coming Out Dag-posters en roepen ze iedereen op deze op zichtbare plekken te hangen. Door dit te doen wordt laten zien dat biseksuelen zich altijd en overal vrij kunnen voelen.

Ster advertentie
Ster advertentie