3FM nieuws

Origineel: 'Suga Suga' van Baby Bash vs. Robin Schulz

  1. Nieuwschevron right
  2. Origineel: 'Suga Suga' van Baby Bash vs. Robin Schulz

Heel origineel is het niet, maar is het wel beter? Dit keer nemen we 'Sugar' van Robin Schulz onder de loep, met als origineel: 'Suga Suga' van Baby Bash.

Het begon allemaal met 'Suga Suga', de hiphophit uit 2003 van Baby Bash met Frankie J. Het nummer werd de grootste hit die de Amerikaanse rapper ooit had, met een zevende plek in de Billboard Top 100 lijst. Máár...

Barry White

Rapper Baby Bash nam de sample over van Barry White's 'I'm Gonna Love You Just a Little More Baby'. Dit soulnummer stamt uit 1973 en is dus de échte kickstarter van het hele 'Suga Suga'-avontuur. Na die hiphophit werd in 2005 de film Be Cool uitgebracht, waarin een reggaeversie van het nummer wordt gebruikt.

Tien jaar later...

Voordat we fast forward naar 2015 schieten, werd er in 2013 een remix van WKND uitgebracht. Max Seethaler, de producer achter WKND, remixte bekende hits tot deephouse-nummers. Zo remixte hij 'No Angels' van Bastille en twee jaar geleden Baby Bash's 'Suga Suga'.

Het hier en nu

Robin Schulz liet het nummer in juli dit jaar herleven. De Duitse DJ maakte van 'Suga Suga' een dansbaar zomernummer. Schulz werkte eerder mee aan 'Waves' van Mr. Probz en heeft een aardige reputatie als hitmaker. Het nummer, hernoemd als 'Sugar', heeft zijn funk niet verloren in deze nieuwe versie. Het refrein heeft Robin Schulz bijna ongerept gelaten en ook het kenmerkende gitaarriffje is gebleven.

Bash it

Kortom: er is wat afgeremixed, maar het moment is aangebroken... Robin Schulz versus Baby Bash. Luister hier beide versies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En? Weet jij al welke jij beter vindt?

Ster advertentie
Ster advertentie