3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de Party Animals?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de Party Animals?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met houseband de Party Animals? Producer Jeroen Flamman geeft een inkijkje in hoe mellow het tegenwoordig met de groep gesteld is. Zijn ze nog altijd even blij om gewoon een liedje te horen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gabbers

Jeroen Flamman is ook bekend van producer duo Flamman & Abraxas, maar dit is eigenlijk weer hetzelfde als de Party Animals. Als er een nieuw nummer werd gemaakt, keken ze daarna welk label ze erop wilden plakken. "Het was een beetje afhankelijk van de tijd van het jaar of de stijl van het nummer." De inspiratie voor de Party Animals is begonnen tijdens een dj-tour. Er werd gevraagd of ze danseressen wilden meenemen, maar dat deed iedereen al. "We dachten we nemen wel een paar gabbers mee."

Bandje besta je nog?

Het is eigenlijk al snel duidelijk dat de Party Animals nog altijd bestaat. "Zijn nooit gestopt met optreden." De groep bestaat uit vaste leden, maar ze hebben ook allerlei invallers. "Aanstaande vrijdag doet Wesley zijn laatste optreden als vaste lid, maar de week erna doet hij alweer mee als invaller." Door de grote groep kunnen ze blijven optreden op grote festivals, maar ook kleinere evenementen.

Komt er dan ook nog nieuwe muziek? "We hebben al lang niks geproduceerd." De Party Animals wilde een jubileum remix uitbrengen van Have You Ever Been Mellow, alleen dit viel in de coronaperiode. Ze zitten er wel over na te denken om de remix als nog uit te brengen, samen met wat andere nummers.

Ster advertentie
Ster advertentie