3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de band 'Het Goede Doel'?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band 'Het Goede Doel'?

Bandje besta je nog? Die vraag stellen Barend & Benner in de middagshow dit keer aan Henk Westbroek. Met nummers als 'België' en 'Alles Draait Om De Eenvoud' kennen we 'Het Goede Doel' maar al te goed. Maar dansen ze nog steeds op de maan of zijn ze naar een plaats tussen de sterren heengegaan?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Henk Westbroek is inmiddels 71 jaar en omschrijft zichzelf als: "Een klassieke bejaarde, maar godzijdank jong van geest." Met toeval rolde Henk de muziek in, want hij is van oorsprong wetenschapper. "Ik werd werkeloos en zat in een hobby bandje en van het een kwam het ander." Ze mochten een plaat maken en dit werd als een gek verkocht.

Na een aantal jaar ging de band uit elkaar, volgens Henk komt dit door ruzies. Er werd te verschillend gedacht in de band. "We hadden over van alles gezeik. Over wat op de rider moest al bijvoorbeeld." Als de èèn links wilde, ging de anders rechts. "Op den duur is het dat niet meer waard."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bandje besta je nog?

Als we Wikipedia moeten geloven is de band nog altijd bij elkaar. "De media zegt wel meer wat," benoemd Henk Westbroek. Ze zijn nog een keer samengekomen, maar ook dit heeft geen stand gehouden. "We zijn alweer een jaar of 8 uit elkaar."

Luister het gesprek met Henk Westbroek hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie