3FM nieuws

De zes tracks waarmee Muse ons opwarmt

  1. Nieuwschevron right
  2. De zes tracks waarmee Muse ons opwarmt

Nog héél even voordat Muse hun nieuwe album released. De band heeft al zes tracks van Drones uitgebracht en die klinken heul veelbelovend. Welke zes zijn het ook alweer? We zetten het voor je op een rijtje. Wel zo makkelijk!

Muse brengt op vrijdag 5 juni 2015 hun nieuwe studioalbum Drones uit. Op de plaat bekritiseert de band de maatschappij van nu:

"Voor mij is Drones een figuurlijke psychopaat die aanzet tot psychopathisch gedrag zonder toevlucht. De wereld wordt geregeerd door drones met drones om ons allemaal te veranderen in drones."
- Muse-frontman Matthew Bellamy over Drones

Als voorproefje op het zevende album bracht Muse de afgelopen weken al vijf nummers uit. Volgens de Britse band komen er vóór het verschijnen van het album niet nóg meer tracks uit. Hoewel, donderdagavond 3 juni verscheen ineens 'JFK + Defector', nummer zes dus. Drones bevat twaalf nummers, de andere zes nummers blijven dus nog even geheim tot 5 juni, de releasedatum van Drones.

Deze zes nummers kwamen er de afgelopen weken uit:

1. Muse - 'Psycho'

De allereerste track van Drones kwam op 12 maart uit. Muse kwam die dag met het nummer 'Psycho'. Een goed begin is het halve werk, want nog geen week later riepen we het nummer uit tot 3FM Megahit.

2. Muse - 'Dead Inside'

Na 'Psycho' bracht Muse maandagavond 23 maart de tweede track van Drones uit. 'Dead Inside' is de griezelige titel van de tweede track:

"'Dead Inside' beschrijft de reis van een mens. Van verlating en het verlies van hoop naar de indoctrinatie door het systeem om een menselijke drone te worden, tot de uiteindelijke afvalligheid van hun onderdrukkers."
- aldus de cryptische omschrijving van Muse-frontman Matthew Bellamy

3. Muse - 'Mercy'

Nummerrrr drie! Muse lanceerde op maandagavond 18 mei de track 'Mercy'. Het nummer begint met de zin: "Help me, I've fallen on the inside":

"De openingszin is een verwijzing naar de hoofdpersoon van het album Drones. Hij weet en herkent dat hij iets verloren heeft, dat hij zichzelf verloren heeft. Hij realiseert zich dat hij overmeesterd is door de donkere krachten die op 'Psycho' geïntroduceerd werden."
- Muse over 'Mercy'

4. Muse - 'Reapers'

'Reapers' van Muse kwam op vrijdag 29 juni uit. "Hij is vet! Dit is echt episch. En het lijkt een beetje op 'Plug It Baby'", zei Giel over de track. Volgens critici is 'Reapers' de meest linkse song van Muse ooit gemaakt. In de videoclip is een blonde vrouw te zien die een drone bestuurt, die iemand probeert te doden. "Killed by drones, you kill by remote control", zingt de Britse band.

5. Muse - 'The Handler'

De laatste track die Muse uitbracht is 'The Handler'. Het nummer werd op 1 juni geprimeurd op BBC Radio 1 en is sinds 2 juni te downloaden. 'The Handler' is de heftigste en meest donkere track van Drones. De hoofdpersoon van het album roept in het nummer dat hij niet gecontroleerd wil worden door drones of andere technische snufjes. "Laat me met rust! Ik wil niet dat jij nog langer mijn gevoelens controleert", zingt Muse.

6. Muse - 'JFK + Defector'

Geheel onverwachts bracht Muse donderdagavond 3 juni de track 'JFK + Defector' uit. De video begint met een speech van de Amerikaanse president John F. Kennedy uit 1961.

En ook deze track gaat niet over koetjes en kalfjes: naast de speech van Kennedy is een speech van Martin Luther King te horen, behandelt het nummer de instorting van het Saddam Hussein-regime in Irak in 2003 en komt ook NSA-klokkenluider Edward Snowden in de track aan bod.

Muse op Pinkpop 2015

Het nieuwe werk van Muse ga je binnenkort zelf horen én zien. Tenminste, als je naar Pinkpop 2015 gaat. Muse staat vrijdag 12 juni te rocken op de mainstage van het Limburgse festival.

Win kaarten voor Muse!

Wil jij dichter bij Muse komen? Dat kan geregeld worden op 30 juni! Die dag geven de mannen een super exclusief concert in Keulen voor hun grootste fans. Daar kun jij bij zijn!

>> Schrijf je dichter bij Muse

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)
Ster advertentie
Ster advertentie