3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met Roberto Jacketti & the Scooters?

foto: Wiki
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met Roberto Jacketti & the Scooters?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met Roberto Jacketti & the Scooters? Of kunnen we beter vragen: hoe gaat het nu met de band?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘I Save The Day’

Een knaller van een hit die uitkwam in de zomer van 1984, frontman Erik van den Hoff praat met Barend en Nellie over hun succes van toen. De band ontstond op de middelbare school en maakte eerst skacovers. In 1983 werden ze ontdekt door oud Dolly-dot Angela Groothuizen. Jaap Booy, de vader van drummer Jeroen Booy, was de chauffeur van de Dolly Dots en liet tijdens een rit Angela een demo van het bandje van zijn zoon horen. Niet veel later na hun eerste single 'Tipparade' braken ze door met 'I Save The Day.' Het nummer werd op vele radiostations gedraaid en kwam in verschillende hitlijsten terecht. Maar wanneer ze vragen hoe het met de band gaat, horen we veel geroezemoes op de achtergrond, wat blijkt? Ze staan weer op de planken, sinds kort met hun eigen theatervoorstelling en we zijn live aan de telefoon bij de repetities!

Tijdmachine naar 1980

Natuurlijk komt dit niet uit het niets, ieder jaar traden ze op bij De vrienden van Amstel live en het idee om voortaan ieder jaar op te treden in de Zaanstreek was geboren. Maar een theatertour, nu nog? Hoe kwamen ze op dit idee, om na zo lang nog te gaan optreden? "Volgend jaar is het 40 jaar geleden dat ‘Save The Day’ uitkwam, toen kwam het theaterbureau naar ons toe om te vragen of een theatershow wilde doen. We twijfelde wel eerst, we dachten eerst dat het een scam was."

Dus met antwoord op de vraag: Bandje, besta je nog? Kunnen we volmondig ja zeggen!

Ster advertentie
Ster advertentie