3FM nieuws

Dit is waarom je Wodan Boys absoluut moet leren kennen

foto: Tim van der Zalm
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom je Wodan Boys absoluut moet leren kennen

Januari staat bij 3FM in het teken van De Muziek Van 2023. De hele maand zetten de 3FM-dj's nieuw muzikaal talent in de etalage. Zo ook bij het nieuwe programma 'VoorAan' van Jamie en Olivier waar je wegwijs wordt gemaakt in de jungle van releases en nieuwe talenten. De volgende band die in de rij staat om de wereld te veroveren is de Haagse band Wodan Boys. Als het aan ons ligt spelen deze mannen over een paar jaar ieder festival plat. Daarom is het hoog tijd om ieder bandlid een beetje beter te leren kennen.

Wodan Boys

Wat is dat toch in Den Haag, dat er zoveel steengoede bands vandaan komen. Hangt er iets in de lucht, of zit er iets in het water? Wederom een veelbelovende rockband is uit deze stad opgestaan. Energieke, luide rockmuziek daar gaat het eigenlijk om bij Wodan Boys.

"Je hebt geen boodschappenlijst nodig met bands die we allemaal leuk vinden, noch een stel metaforen die ons er cool uit laten zien", zegt de band er zelf over. "We zijn geen vegan, hebben geen moeilijke jeugd gehad en toch zijn we ons er volledig van bewust dat we allemaal op hetzelfde zinkende schip zitten."

Quote

Het is heerlijk georganiseerde chaos. Klinkt rommelig, maar onder de motorkap zit gewoon een heel slim catchy pop liedje.

3FM-dj Olivier

Nieuwe single 'Bells'

Wodan Boys is een groep rondom Thomas van der Want en Mikkie B Wessels, bassis Timo Prins en Olivier Lucas die we o.a. al kennen als drummer uit Son Mieux. De Haagse jongens brachten vorig jaar hun allereerste EP Wodan Boys I uit. De opvolger II is vorig jaar verschenen. Met een herkenbaar geluid en flinke portie gitaren, zijn ze flink op weg om het Nederlandse muzieklandschap te veroveren. Zo ook, met de nieuwe release 'Bells', die nu al een typische Wodan Boys-sound bevat. Bij 3FM-dj's Jamie en Olivier in het programma VoorAan speelden de band de track en 'Wodan Boys' live.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lowlands

Afgelopen zaterdag stonden ze nog op Noorderslag tijdens de show Nieuw Nederlands Peil, met alle nieuwe beloftes voor het komend jaar die voorbij komen. Dat was al een mooie stap voor 2023, nu hopen de mannen door te stoten naar Lowlands. Dus Lowlands als je dit leest..

Ster advertentie
Ster advertentie