3FM nieuws

Van rapper naar Oscar-winnaar: Moonlight'-acteur Ali

  1. Nieuwschevron right
  2. Van rapper naar Oscar-winnaar: Moonlight'-acteur Ali

Mahershala Ali won tijdens de afgelopen Oscar-uitreiking de prijs voor 'Best Supporting Actor'. Maar wat blijkt? Ali kan meer dan een potje acteren. Hij was een rapper a lá Nas.

Dat niet La La Land, maar Moonlight de grote winnaar werd tijdens de Oscars wisten we al. Moonlight is een Amerikaanse dramafilm uit 2016. De film is gebaseerd op het toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue. De film was geen grote Hollywood-productie, maar won afgelopen zondag toch de award voor Beste Film.

Acteur of rapper?

Mahershala Ali, geboren als Mahershalalhashbaz Gilmore, speelt de rol van drugsdealer in Moonlight en won als eerste moslim een Oscar. Maar dat is het niet het enige leuke nieuwtje over hem. Hij acteert namelijk al een tijdje, en was al te zien in series als House Of Cards en Luke Cage. Maar zo'n tien jaar geleden hield hij zich bezig met andere dingen: hij was namelijk een keiharde emcee.

Twee albums

Prince Ali, zoals zijn artiestennaam luidde, bracht bij het label Hieroglyphic Imperium zelfs twee albums uit. Dankzij hiphop werd hij verliefd op muziek, vertelde hij eerder in een interview.

"My first moment where I felt like I couldn't live without this music was when I heard Doug E. Fresh and Slick Rick."

We gaan ervan uit dat hij dat figuurlijk bedoelt, maar het geeft wel aan hoe belangrijk hiphop voor hem is. Dat blijkt ook uit deze uitspraak:

I love hip hop. It's such an appendage for me. It's something that's always shaped my experience out in the world.

Maar hoe klinkt acteur Mahershala Ali als rapper?

Nou, zo!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie