3FM nieuws

Ezra (20): "Ik stem GroenLinks"

  1. Nieuwschevron right
  2. Ezra (20): "Ik stem GroenLinks"

Tot aan de verkiezingen op 15 maart laten wij 3FM-luisteraars aan het woord. Op wie stemmen zij? En vooral waarom? Hoe pak je dat hele stemproces eigenlijk aan?

Klik op de afbeelding voor de grotere versie

Naam: Ezra
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Almere
Studie/werk: Tweedejaars student Industrieel Product Ontwerpen aan het Windesheim Flevoland.

Ik stem GroenLinks

Omdat: Ik denk dat er in de komende jaren (over de hele wereld) erg hard gewerkt moet worden aan het tegengaan van klimaatverandering. Vanuit mijn studie ben ik erg bezig met het ontwerpen van duurzame producten en het bekijken van documentaires omtrent maatschappelijke problemen. GroenLinks is een van de partijen die erg voor het aanpakken van de klimaatverandering staat en de klimaatwet die ze willen gaan invoeren vind ik een geweldige stap vooruit. Ook het kopje ‘gedeelde welvaart’ waar GroenLinks aan wilt werken spreekt me erg aan. Ik zou graag willen dat mensen gaan inzien dat materialisme niet alles is, ‘meer spullen’ is niet ‘meer geluk’ en ik hoop dat GroenLinks mensen hiervan bewust kan maken.

Ik ben tot deze keuze gekomen: doordat ik de stemwijzer heb gedaan, hieruit kwam GroenLinks als de meest geschikte partij. Ook hoorde ik op de radio van de ‘Fairkiezingswijzer’, over klimaat, milieu en politiek in het buitenland (handel, vrede, veiligheid, belastingontwijking, eerlijk werk, migratie & ontwikkeling en fair politics). Hiernaast heb ik ook het verkiezingsprogramma van GroenLinks doorgelezen.

Deze onderwerpen vind ik belangrijk: Milieu, klimaatverandering, gezonde voeding, sociale cohesie.

Op deze partij zou ik nooit stemmen: PVV

Omdat: De PVV is zo ongeveer het tegenovergestelde van GroenLinks, ze geven aan weinig te willen doen tegen de klimaatverandering en de hele partij geeft mij in het algemeen een naar gevoel. De term ‘de-islamiseren’ en de maatregelen die de PVV hiervoor wilt nemen klinken in mijn oren ronduit discriminerend en het stoppen van geld uitgeven aan ontwikkelingshulp, kunst en innovatie zijn in strijd met mijn gedachten en ideeën.

Op wie ga jij stemmen op 15 maart?

Verkiezingen op 3FM:

>> Wie krijgt jouw stem? Doe de Partijwijzer
>> Waarom moet je gaan stemmen op 15 maart
>> 1 op de 3 jongeren denkt dat Rutte weer premier wordt

Check ook funx.nl/verkiezingen en npo3.nl/verkiezingen

Ster advertentie
Ster advertentie