3FM nieuws

Promises van The Boxer Rebellion is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Promises van The Boxer Rebellion is 3FM Album van de Week

Promises is het vierde studioalbum van de Britse indieband The Boxer Rebellion en is verkozen tot 3FM Album van de Week.

Nathan Nicholson verliet het Amerikaanse Tennessee nadat zijn moeder overleed en kwam in Londen terecht. Daar ontmoette hij gitarist Todd Harris, bassist Adam Howe en drummer Piers Hewitt, met wie hij in 2001 de indierockband The Boxer Rebellion oprichtte. Debuutalbum Exits verscheen in 2005, waarna Union (2009) en The Cold Still (2011) volgde.

Meer ruimte voor experiment op Promises

Promises werd geschreven in een eigen studioruimte in een kelder in Londen. Die studioruimte bood de mogelijkheid om meer te experimenteren en te allen tijde demo's van de nummers op te nemen

Omdat er niet meer zoveel met apparatuur gesjouwd hoefde te worden, was er volgens Nicholson bovendien meer tijd en ruimte om de songs zowel op muzikaal als op tekstueel gebied te verfijnen en een grotere gelaagdheid in de liedjes aan te brengen.

The Boxer Rebellion naar Los Angeles

Toen Nathan, Todd, Adam en Piers tevreden waren met de songs die ze hadden geschreven, vertrokken ze naar Los Angeles, waar ze met de hulp van producer Billy Bush (Garbage, Fink, Foster The People) de laatste hand legden aan hun vierde studioalbum.

Promises klinkt veelbelovend

Inmiddels hebben de heren van The Boxer Rebellion hun vierde plaat uitgebracht. Promises verscheen in mei op het eigen platenlabel Absentee en is een grootsere en ambitieuzere plaat dan al zijn voorgangers.

Met de melancholische rock met galmende gitaren en het intense stemgeluid van frontman Nathan Nicholson doet Promises zijn naam eer aan.

Promises van The Boxer Rebellion is 3FM Album van de Week

"I'm no good next to diamonds", zingt frontman Nathan Nicholson in 'Diamonds', maar wij vinden het album dat hij met zijn bandmaatjes afleverde wel degelijk een pareltje. Promises is deze week 3FM Album van de Week en je kunt het hieronder beluisteren.

Beluister 3FM Album van de Week Promises via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie