3FM nieuws

Lekker wakker worden: muziek is net zo effectief als koffie

  1. Nieuwschevron right
  2. Lekker wakker worden: muziek is net zo effectief als koffie

Jij bent echt niet de enige die moeite heeft met de ochtenden in januari. Maar waarmee wordt de wereld het allerlekkerst wakker, koffie of muziek? Spotify zocht het uit.

Streamingdienst Spotify is niet alleen maar goed voor muziek en playlists, ze doen links en rechts ook nog eens research. Spotify onderzocht samen met Ipsos hoe mensen hun maandagochtend-blues het beste kunnen tegengaan. De resultaten zijn verrassend.

Hoe worden we het liefst wakker?

Het is vroeg, de wekker gaat en je moet beginnen aan je dag. Maar waar haal je in godsnaam de kracht vandaan om dat heerlijke bed uit te komen? Volgens het onderzoek van Spotify gaat 46% van de mensen regelrecht richting het koffiezetapparaat. Maar het zwarte goud krijgt keiharde concurrentie van de muziek.

44% van de mensen zet namelijk meteen wat muziek op als ze wakker worden. Dat betekent dat muziek populairder is dan ontbijten, sporten of een potje seks. Ja, echt!

Er grijpen 's ochtends bijna evenveel mensen naar een lekker muziekje als naar een kop koffie voor een dosis motivatie. Shanon Cook van Spotify meldt dat mensen vooral op zoek zijn naar een energieboost, zéker vroeg in de ochtend:

"Muziek is een goede motivator, dus het is logisch dat mensen daarvoor kiezen om hun dag te starten."

Take it easy

Moet je bij het horen van je muzikale wekker gelijk het bed uitspringen? Nee, gelukkig niet! Een ochtendplaylist heeft het beste effect als je een paar minuten in bed blijft liggen en rustig naar de muziek luistert. Daarmee geef je je brein een kans om door te krijgen dat het écht tijd is om op te staan.

Testen maar

3FM heeft nu de Wake Up Call voor je, een fijne playlist om je dag mee te starten. Hier kom je de donkere winterdagen wel mee door. Press play!

Ster advertentie
Ster advertentie