3FM nieuws

Bekijk de mini-docu over het brein achter alle James Bond-muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Bekijk de mini-docu over het brein achter alle James Bond-muziek

Het muzikale archief van de James Bond-franchise reikt verder dan de soundtracks van Adele en Sam Smith. De docu 'The Music Of 007' geeft een interessant kijkje achter de schermen.

Het aftellen is begonnen... Nog maar 9 dagen tot Spectre uitkomt, de vierentwintigste film rondom geheim agent James Bond. De Bond-fans onder ons hebben ongetwijfeld reeds een bioscoopkaartje bemachtigd en kennen de lyrics van Sam Smith's 'Writing's On The Wall' al uit hun hoofd, maar qua muzikale geschiedenis is er veel meer te ontdekken!

Grote namen

Vele muzikale grootheden hebben in het verleden hun naam verbonden aan een Bond-titelsong. Denk aan Adele met 'Skyfall', Tina Turner met 'GoldenEye' of Duran Duran met 'A View To A Kill'. Goede soundtracks die net even wat extra smoel kregen door de celebrity-connectie, en zich natuurlijk ook strikt hielden aan de vijf basisregels voor een Bond-song.

Geheim wapen

Wat vaak vergeten wordt is dat er één man aan de wieg stond van maar liefst elf soundtracks: Barry. John Barry. Deze componist was tussen 1960 en 1990 hét brein achter de muzikale beslissingen rondom de Bond-franchise, en is dus onder andere verantwoordelijk voor de iconische James Bond themamuziek.

Throwback Tuesday

Oke, het is niet het nieuwste materiaal, maar deze mini-docu geeft een mooi inzicht in de muzikale beslissingen die achter de schermen plaatsvonden. Je vindt er interviews met John Barry himself, componist David Arnold, Shirley Bassey (verantwoordelijk voor drie titelsongs) en Duran Duran's Simon Le Bon, naast een schat aan oldschool Bond-beelden! Enjoy...

The Music Of 007

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie