3FM nieuws

Tien 3FM Megahits om op te dansen

  1. Nieuwschevron right
  2. Tien 3FM Megahits om op te dansen

We zetten het weekend elke vrijdagmiddag goed in met een verse 3FM Megahit. Met een lekkere dansplaat begint jouw weekend nog beter, nietwaar? Check hieronder tien 3FM Megahits om op te dansen!

>> Alles over de 1000e Megahit op 3fm.nl/1000
Vrijdag 22 februari wordt alweer de 1000e 3FM Megahit uitgeroepen. Rond de klok van half vijf, door Coen en Sander. En de hele dag hoor je alleen maar ex-Megahits op 3FM.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tijdens die drukke werk- of studieweek is het niet onbelangrijk even een momentje voor jezelf te nemen. Je hebt zo nu en dan gewoon zin om even helemaal uit je plaat te gaan. Met deze tien dansbare 3FM Megahits was dat vast geen probleem!

2 Unlimited - 'Tribal Dance' (1993)

2 Unlimited is misschien wel het succesvolste Nederlands-Belgische popduo ooit. Anita Doth en Ray Slijngaard verkochten wereldwijd meer dan 20 miljoen platen. Met nummers als 'Tribal Dance' zetten ze de discotheken in de jaren '90 flink op zijn kop.

Michael Jackson - 'Blood On The Dance Floor' (1997)

Michael Jackson bracht 'Blood On The Dance Floor' uit in 1997. Het nummer werd 3FM Megahit, maar scoorde niet zo goed in de album charts als veel andere singles van Michael Jackson.

Toploader - 'Dancing In The Moonlight' (2000)

'Dancing In The Moonlight' is van oorsprong een nummer van de Amerikaanse rockband King Harvest, die het in 1973 uitbracht en er een grote hit mee scoorden. Het nummer werd door veel verschillende artiesten gecoverd, waaronder My Morning Jacket, Jamiroquai en Toploader. Die laatstgenoemde bracht 'Dancing In The Moonlight' uit in 2000 en scoorde daarmee een 3FM Megahit.

N.E.R.D, Lee Harvey & Vita - 'Lapdance' (2001)

'Lapdance' was de eerste single van hiphopband N.E.R.D., die bestaat uit Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. De eerste twee vormden samen het producersduo The Neptunes, maar werden nog succesvoller toen ze ook zelf muziek uit gingen brengen. Waar ze eerst muziek produceerden voor anderen, werd 'Lapdance' verschillende keren gebruikt voor remixen.

Brainpower - 'Dansplaat' (2002)

Rapper Brainpower riep zijn publiek in 'Dansplaat' massaal op om te dansen. Het nummer werd niet alleen 3FM Megahit, maar stond ook vier weken lang op nummer 1 in de Mega Top 50. Brainpower maakte ook andere "dansplaten" als 'Voel De Vibe' en 'Vlinders'.

Tiësto & Maxi Jazz - 'Dance4Life' (2006)

DJ Tiësto maakte in 2006 samen met Maxi Jazz van Faithless het nummer 'Dance4Life'. De single werd uitgebracht nadat Tiësto ambassadeur werd van de organisatie Dance4Life, die in samenwerking met jongeren hiv en aids bestrijdt.

Scissor Sisters - 'I Don't Feel Like Dancing' (2006)

Hoe hard Scissor Sisters ook roepen dat ze geen zin hebben om te dansen, op dit nummer kun je gewoon niet stil blijven staan. 'I Don't Feel Like Dancing' werd samen met Elton John geschreven. Hij speelt ook piano in het nummer.

The Wombats - 'Let's Dance To Joy Division' (2008)

The Wombats brachten eind 2007 de single 'Let's Dance To Joy Division' uit. Het nummer groeide uit tot het Serious Request anthem en Gerard, Michiel en Rob waren er in elk geval van overtuigd dat 'Let's Dance To Joy Division' 3FM Megahit moest worden.

Mando Diao - Dance With Somebody (2009)

Mando Diao zingt het uit volle borst op hun eerste single: "I'm falling in love with your favourite song, I'm gonna sing it all night long. I'm gonna dance with somebody." Het nummer werd in de zomer van 2009 voor velen hun 'favourite song' en liet hele festivalmassa's enthousiast dansen.

Handsome Poets - Dance (The War Is Over)

Handsome Poets wisten het ver te schoppen nadat ze 3FM Serious Talent waren. 'Dance (The War Is Over)' werd 3FM Megahit en de band scoorde in de zomer van 2012 ook goed met het misschien wel even dansbare 'Sky On Fire', dat onder de compilatiefilmpjes van de Olympische Spelen werd gezet.

>> Alles over de 1000e Megahit op 3fm.nl/1000
Vrijdag 22 februari wordt alweer de 1000e 3FM Megahit uitgeroepen. Rond de klok van half vijf, door Coen en Sander. En de hele dag hoor je alleen maar ex-Megahits op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie