3FM nieuws

Christine and the Queens: Van Héloïse naar Christine naar Chris

  1. Nieuwschevron right
  2. Christine and the Queens: Van Héloïse naar Christine naar Chris

In 2014 bracht de Franse Héloïse Letissier haar Franstalige debuutalbum Chaleur Humaine uit. Nu zijn we vier jaar verder en is Héloïse (Oftewel Christine van Christine and the Queens) klaar voor een herintroductie.

Haar debuutalbum leverde haar groot succes op. Het leidde tot optredens op het prestigieuze Glastonbury en Coachella, maar ook in ons eigen kikkerlandje. Zo stond ze op Lowlands, Best Kept Secret Festival en kwam ze langs in de studio van 3FM waar ze een gouden plaat in ontvangst nam. Maar hoe evenaar je in godsnaam zo'n succesvol debuut met een tweede?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het succes

Waar haar eerste album vooral een ontdekking was naar zichzelf als jonge vrouw, heeft ze die ervaringen nu in the pocket. En daar is ze een stuk wijzer uit geworden. Het non stop touren heeft haar veranderd: mentaal, maar ook zeker fysiek. Haar lichaam werd gespierder en atletischer, ze voelde zichzelf krachtiger en voor het eerst in haar leven had ze geld.

Ze voelde aan alles dat het tijd was voor een tweede transformatie. Vlak voor haar debuutalbum maakte ze de eerste door, want na een zware break-up en het stoppen met haar studie creëerde ze Christine. Christine functioneerde als een soort pantser wat haar beschermde tegen onzekerheid en waarmee ze haar eerste stappen naar world domination zette.

De transformatie

Door alles wat er in de afgelopen vier jaar is gebeurd voelde ze zich alleen niet meer als dezelfde Christine. Zoals ze het zelf omschrijft voelde ze zich 'geil, hongerig en ambitieus'. "I don't know why George Michael should be able to sing 'I Want Your Sex' and I can't, because I do. I want their sex as well, you know?" Al die gedachtes en haar veranderde lichaam lieten haar besluiten om een nieuw pad in te slaan. Het pad van Chris: een masculine vrouw met een missie.

In april tijdens een fotoshoot voor een Frans magazine confronteerde de fotograaf haar met de halve transformatie naar Chris. Haar lichaam was veranderd, ze kleedde zich 'mannelijk', maar iets klopte niet volgens hem. Samen besloten ze die middag om haar haren kort te knippen. In het artikel die bij de shoot hoorde vertelde ze hoe dat voelde: "It was like Christmas. I felt like, 'This is how I want to exist.'"

Chris-special op 3FM

Deze transformatie was al zicht- en hoorbaar met haar laatste single 'Damn, dis-moi' en over een weekje is daar dan eindelijk dat langverwachte tweede album. Chris is de titel en hij kom op 21 september uit. Deze week reisde 3FM-dj Vera af naar Parijs om Chris(tine) hier zelf over te spreken. Hier wordt een bijzondere special die op donderdagavond 20 september op 3FM wordt uitgezonden. Je hoort die avond alles over Chris, de persoon en het album. En misschien ga je nog wel een tof live-optreden horen ook...

Ster advertentie
Ster advertentie