3FM nieuws

Mika brengt derde studioalbum uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Mika brengt derde studioalbum uit

Na een writersblock, een verbroken relatie en een traumatisch ongeluk is Mika weer helemaal terug.

Singer-songwriter Mika heeft een nieuwe start gemaakt met zijn derde album The Origin Of Love, dat 17 september uitkwam. "Toen ik verliefd werd, kon ik eindelijk weer liedjes schrijven die je bij de keel grijpen," aldus de Brits-Libanese zanger.

Mika schrijft beter als hij verliefd is

Van Mika's debuutalbum Life In Cartoon Motion werden zes miljoen stuks verkocht. De opvolger The Boy Who Knew Too Much viel minder in de smaak en flopte. "Tijdens mijn tweede album had ik liefdesverdriet," zegt Mika in een interview, "Die plaat heeft niet de urgentie van mijn debuutalbum en derde album. Ik schrijf nu eenmaal betere liedjes als ik verliefd ben." Mika heeft anderhalf jaar geen nummer geschreven.

"Het is als overgeven: het gebeurt vanzelf"

Mika vertelt dat hij meestal hard moet werken voor zijn muziek, maar de nummers die écht goed zijn, komen volgens de zanger vanzelf. "Het is als overgeven: het gebeurt zonder dat je er iets voor hoeft te doen," zegt hij. Mika heeft een vervelende periode achter de rug. Zijn relatie liep op de klippen en zijn zus viel voor zijn ogen uit een raam. Ze lag maandenlang in het ziekenhuis. Gelukkig begon de zanger weer een beetje op te leven toen hij een man ontmoette en verliefd werd.

The Origin Of Love heeft dezelfde sound als debuutalbum

"Toen ik verliefd was barstte ik van de adrenaline en al snel kwam mijn eerste nummer 'The Origin Of Love," vertelt Mika. De zanger pakte zo snel mogelijk zijn koffers en vertrok naar producer Nick Littlemore van Empire Of The Sun om het album af te maken. 'Celebrate' is de eerste single van het album.

Ster advertentie
Ster advertentie