3FM nieuws

Vooraan bij Arctic Monkeys: "Duwen, trekken en sprinten"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Vooraan bij Arctic Monkeys: "Duwen, trekken en sprinten"

Arctic Monkeys speelden op Lowlands als grote headliner. Duizenden mensen willen vooraan staan, maar weinig mensen lukt dat echt. 3FM sprak voor de show met wat gelukkigen die een goede plek hadden in de Alpha. Hoe kom je daar terecht? Spoiler: Het gaat niet zachtaardig.

"Ik ben voorgedrongen"

Donna (27) is goudeerlijk: "Ik heb een crewbandje. Daardoor kon ik bij de Golden Cirlce doen alsof ik mocht voordringen op de rest en het lukte." Hoppa, gebruik maken van je privileges. Lekker bezig.

Het noemen van drie tracks van Arctic Monkeys lukt niet. Maar voor wie zou ze wel gaan wachten? "Nou, voor Stromae zou ik het wel over hebben. Alleen heb ik alleen maar een bandje voor vandaag. Dat wordt doorhalen. "

Alex is god

Marit (28), Judith (25) en Anne (25) hebben een heel helder antwoord op de vraag waarom ze vooraan willen staan en de rij getrotseerd hebben: "Alex Turner. Hij heeft heel veel charisma. Ik heb ze al een hele lange tijd niet gezien en nu zijn ze er weer. Het is jeugdsentiment." Eerder hebben ze de Monkeys al gezien op Pinkpop.

Ze stellen niet veel eisen qua verwachtingen: "Wij zijn een simpele klant. Als we '505' horen dan zijn we al blij. Dat gaat hij sowieso al doen en het is hopen op de rocknummers van vroeger."

"We waren overdag al zenuwachtig"

Gijs (25) en Laura (23) zijn in de rij gaan staan voor de Arctic Monkeys: "Ah, man. Instrumenteel vind ik ze top. De energie uit die rock. Lekker meezingen, het is echt onze uitlaatknap. Zet je koptelefoon op en gewoon rammen." Dit is de eerste keer dat Gijs en Laura ze zien: "We zagen dat ze zouden komen, toen moesten we wel naar Lowlands."

Maar zo vooraan staan, is dat lastig om te fixen op Lowlands? "We zijn een uur eerder gekomen bij de Alpha om te zorgen dat we vooraan konden staan. Het was duwen, trekken en een sprintje trekken. Maar we hebben het gered. We waren overdag zelfs zenuwachtig of het wel zou lukken."

"Gewoon heel lief kijken"

Sanne (19), Hilde (20) zijn fan en hebben Stijn (18) verplicht meegenomen de rij in. "We hebben gevochten voor ons vaderland om hier te komen. Er stond zo'n ziek lange rij een uur van te voren. We hebben ons een beetje naar voren gepropt. Gewoon heel lief kijken en er stiekem langssneaken."

Van de show verwachten ze veel: "Ik hoop dat het stampen gaat worden. Vier jaar terug zag ik ze voor de eerste keer en stond ik helemaal achteraan. Dat gaat mij nu niet gebeuren. De zanger is arrogant, dat vind ik heerlijk", zegt Hilde.

Ster advertentie
Ster advertentie