3FM nieuws

Telaatkomer staat voor gesloten deur

  1. Nieuwschevron right
  2. Telaatkomer staat voor gesloten deur

Een leerling die een paar minuten te laat was voor het examen, moest van zijn school vervolgens een kwartier wachten voordat hij aan het examen mocht beginnen. Als straf! Het LAKS kreeg zaterdag deze klacht binnen en is een pittige discussie aangegaan met de school. Leerlingen mogen namelijk tot een half uur te laat komen (en direct met het examen beginnen).

De eindexamensecretaris van de school beroepte zich op eigen regels van de school en zei dat het wachten 'een straf' was voor het te laat komen. Ook wilde de eindexamensecretaris harde bewijzen van het gelijk van het LAKS.

De Onderwijsinspectie heeft het LAKS verzekerd dat leerlingen tot een half uur na aanvang van het examen mogen worden toegelaten tot het desbetreffende examen. Dit staat ook in het Eindexamenbesluit. De leerling mag dan overigens niet de verloren tijd goed maken door langer te blijven zitten. Maar ook met deze informatie kon het LAKS de eindexamensecretaris niet overtuigen. Hij heeft toegezegd zelf de Onderwijsinspectie te bellen en op basis van die informatie het schoolbeleid al dan niet aan te passen. Wordt vervolgd dus!

Ster advertentie
Ster advertentie