3FM nieuws

Deze poppodia supporten 'Ben Je Oke?'-initiatief voor veilig uitgaan

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze poppodia supporten 'Ben Je Oke?'-initiatief voor veilig uitgaan

Misschien heb je het al voorbij zien komen op social media: sinds een paar dagen komt de vraag 'Ben je oké?' voorbij in een aantal poppodia in Nederland. Die vraag staat centraal in een nieuwe campagne voor veilig uitgaan.

Ben je oké?

Ongewenst seksueel gedrag is gewoon nooit oké, dus ook niet in een poppodium of tijdens een concert. Met de zin 'Ben je oké?' moet het makkelijker worden om met zijn allen verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar.

Zie je dat iemand lastiggevallen wordt of lijkt het op een situatie die niet helemaal in de haak is? Vraag dan zelf aan diegene of alles oké is of meld het bij personeel van de zaal of bar, zodat zij het kunnen vragen. Zo heeft iedereen een mooie tijd met elkaar, zonder nare ervaringen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Who's in?

Tot nu toe heeft een flink aantal poppodia, zalen en festivals zich al aangesloten bij het initiatief van stichting Rutgers: Rotown, Melkweg, TivoliVredenburg, de Popronde, Best Kept Secret, Doornroosje, ESNS en 013 Tilburg zijn nog maar een paar voorbeelden.

Ton Coenen, de directeur van Rutgers, benadrukt dat de campagne een positieve insteek heeft en streeft naar een zorgeloze uitgaansomgeving. Maar daarvoor is wel een verandering nodig: "Wij vinden dat Nederland toe is aan een cultuuromslag. Een cultuur waarin iedereen beseft dat seksueel gedrag alleen oké is als je het allebei wenst."

DUS:

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat iedereen een chille avond heeft tijdens concerten, events en festivals. Look after one another! Vragen of iemand oké is, kan altijd.

Ster advertentie
Ster advertentie