3FM nieuws

Brabant Open Air gaat voor groen

  1. Nieuwschevron right
  2. Brabant Open Air gaat voor groen

Brabant Open Air heeft dit jaar een zo duurzaam mogelijk karakter: van groene stroom tot gratis water, overal is aan gedacht.

Brabant Open Air barst over een kleine drie weken weer los op Strijp-S in Eindhoven. En dit jaar heeft het festival een zo duurzaam mogelijk karakter: van groene stroom tot gratis water en van recycling van het afval en een groene registratiewagen tot aan duurzaam reizen, overal is aan gedacht.

Organisator Marc Meeuwis: "Een festival gaat niet alleen over feestvieren en biertjes drinken met je vrienden. We vinden het belangrijk om onze bezoekers te laten zien dat we zoveel mogelijk het milieu willen ontzien."

Brabant Open Air gaat voor groen

Bezoekers kunnen op vier plekken op het festivalterrein gratis kraanwater tappen. Je moet natuurlijk wel goed blijven drinken op een festival. En dan hebben we het natuurlijk niet over alcohol. Daarnaast wordt het festivalterrein elke avond opgeruimd en van alle ingezamelde plastic producten worden onder ander als fleecetruien, parkbankjes en perkpaaltjes gemaakt. Dat is nog eens recyclen!

Voor 5 euro afreizen naar Brabant Open Air

Meeuwis: "We zijn blij dat we een samenwerking hebben kunnen aangaan met een paar grote (Brabantse) partijen die in het verleden hebben bewezen dat ze erg innovatief zijn op het gebied van duurzaamheid. Zo draait het festival op groene stroom, iets wat wat mij betreft in deze tijd niet meer mag ontbreken op een festival. En de NS brengt voor vijf euro iedereen naar het festival en ook weer netjes thuis. Dus als je een kaartje koopt, ook al woon je in Groningen, dan reis je voor vijf euro op en neer. Ook worden er extra treinen ingezet tot vier uur 's morgens. Op die manier hopen we dat veel mensen hun auto thuis laten."

>> Lees meer over al deze groene ontwikkelingen

Win kaarten Brabant Open Air

Hou jij wel van een groen festival? Of wil je gewoon graag bands als The Kyteman Orchestra, Kaiser Chiefs, Raccoon, Miss Montreal, Simple Minds, Guus Meeuwis, Milow en The Asteroids Galaxy Tour zien? Jij kunt kaartjes winnen voor Brabant Open Air!

>> Win kaarten Brabant Open Air

Lees verder op http://go.3fm.nl/festivals/nieuws-detail/2385/Brabant-Open-Air-gaat-voor-groen

Ster advertentie
Ster advertentie