3FM nieuws

Maggie Rogers brengt 'Alaska' nu officieel uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Maggie Rogers brengt 'Alaska' nu officieel uit

Het meisje dat een paar weken geleden in één klap wereldberoemd werd doordat ze Pharrell Williams bijna van z'n stoel liet vallen, heeft het nummer nu eindelijk uitgebracht.

UPDATE:

Hier is 'ie dan! Maggie heeft haar folk-elektronische track 'Alaska' nu officieel gedeeld via Soundcloud. Giel draaide hem donderdagochtend (16 juni) al op de radio en gelukkig klinkt het eindresultaat nog net zo lekker als de demo destijds.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie is Maggie Rogers?

Maggie komt uit de Verenigde Staten. Haar hart lag altijd al bij de folkmuziek en lange tijd speelde ze de banjo. Tot ze een tijdje stopte met muziek maken en ging studeren in Frankrijk. Daar had ze een "spirituele ervaring" met dancemuziek. Opeens begreep ze de vrijheid van dance. Eerst vond ze deze muziekstroom altijd maar kunstmatig en onnatuurlijk. Ze ging weer muziek maken en combineert nu die liefde voor dance mét folk, en dat klinkt dus verdomd goed. Dat vindt Pharrell ook, die van z'n stoel geblazen werd.

"Wauw! Ik heb er helemaal niks op aan te merken. Je doet gewoon je eigen ding, en dat is zo'n kwaliteit!" - Pharrell

De track van Maggie Rogers heet 'Alaska'. Op Soundcloud en Spotify vind je meer van haar muziek. We zijn benieuwd wanneer ze een officiële studio-uitnodiging krijgt van Pharrell.

Ster advertentie
Ster advertentie