3FM nieuws

Waar komt 'Mama Appelsap' eigenlijk vandaan?

foto: MJ
  1. Nieuwschevron right
  2. Waar komt 'Mama Appelsap' eigenlijk vandaan?

Mama Appelsap is al jaren een bekend fenomeen op 3FM: je luistert naar een liedje en je hoort iets anders erin terug dan daadwerkelijk wordt gezongen. Denk aan "Koe, wil je warme nasi?" in een Noors nummer, "Waar is toch dat zebrahondje voor?" van Kaoma en "Even geleden, ton met zout" uit 'Sex On Fire'. Maar hoe is dit ooit begonnen, en waar komt de term 'Mama Appelsap' vandaan?

Mama se mama sa mama appelsap

3FM-dj Timur, ook wel Papa Appelsap, de grondlegger van Mama Appelsap: "Het is ontstaan dat ooit iemand bij 3FM een liedje had aangevraagd, en die vroeg: kan je dat liedje draaien van Mama se mama sa mama appelsap?, en wij dachten waar heb je het over? Wat is dat voor liedje? Toen later begrepen we dat hij 'Wanna Be Startin' Something' van Michael Jackson bedoelde. Per toeval heeft deze persoon dus een geweldig item ontdekt."

Hoor jij 'm ook?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mama Appelsap goes international

Het fenomeen reikt zelfs over de grenzen en is een aantal jaar geleden opgepikt door het team van Michael Jackson. Zij houden de herinnering van The King Of Pop nog levend na zijn overlijden door hier regelmatig op te posten, en zo ook over Mama Appelsap!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mama Appelsap Top Honderdduizend

Van nu tot en met 6 januari is het mogelijk om via deze link te stemmen op jouw favoriete Mama Appelsapjes ooit. Na het tellen van de stemmen zal Timur op vrijdag 7 januari de top 50 bekend maken en draaien van 12:00 tot 16:00 uur.

Stem nu!

Ster advertentie
Ster advertentie