3FM nieuws

Douwe Bob: "Je wilt mensen laten shinen, laten schitteren."

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob: "Je wilt mensen laten shinen, laten schitteren."

'Shine', het eerste voorproefje van Douwe Bobs nieuwe plaat, gaat door het dak. Hij speelde het nummer vrijdagochtend live bij 3FM en vertelde wie of wat moet shinen.

Shine baby shine

"Ik wil jou vooral heel erg zien shinen, Sander. Met je team. Nee hoor, eigenlijk iedereen. Maar misschien vooral de mensen of kids waar niet in geloofd wordt. Als je de clip kijkt, zie je Jens. Ik zag hem in het kinderprogramma Taarten van Abel. Dit jongetje heeft de droom om ontwerper te worden, maar wordt gepest door de kinderen op school, die zijn droom niet begrijpen. Hij is anders." vertelt Douwe, die Jens vroeg om zijn pak te ontwerpen, die hij in de videoclip draagt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Back to the 80s

'Shine' heeft een andere sound dan Douwe's voorgaande singles. De Amsterdamse muzikant vond het tijd om zijn sound te veranderen, een decennia de toekomst in te schuiven, van de 70s naar de 80s.

"Mijn moeder was een onwijze jaren 80-chick. Later ben ik daar een beetje vanaf gestapt, maar ik heb het weer helemaal teruggevonden." 'Shine' wordt met open armen ontvangen en daar is Douwe blij om, want het is altijd afwachten. "Voor hetzelfde geldt vindt niemand het wat, hè. Het is altijd eventjes kijken."

Douwe Bob - 'Shine' live bij 3FM

Douwe Bob - Shine

Douwe Bob - 'Sweet Sunshine' live bij 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie