3FM nieuws

Amy Winehouse dood gevonden

  1. Nieuwschevron right
  2. Amy Winehouse dood gevonden

Amy Winehouse is zaterdag in haar woning in Noord-Londen dood aangetroffen. De zangeres werd 27 jaar oud.

Het nieuws over het overlijden van Amy Winehouse verspreidde zich zaterdagavond over de wereld. De zangeres werd dood aangetroffen in haar woning in Noord-Londen. De doodsoorzaak is tot op heden niet bekend. Ze werd 27 jaar oud.

>> Lees meer over haar dood op de site van NOS op 3

Amy Winehouse specials op 3FM

Roosmarijn Reijmer maakte zaterdagavond van 20:00 tot 21:00 een speciale uitzending op 3FM die in het teken stond van de Engelse soulzangeres. Daarin sprak ze ook met Eric Corton die Winehouse in 2004 interviewde in That's Live.

Je hoorde maandagavond in Met Michiel een compilatie met exclusief materiaal, waarin Amy zelf uitlegt (en ook ontkent) over haar verslavings-'trigger'.

>>Luister hier het interview uit Met Michiel van 2007

Eric Corton in gesprek met Amy Winehouse tijdens That's Live

We hebben in het archief de That's Live uitzending uit 2004 opgedoken en het interview en de Ken Jezelf Kwis online gezet.

1. Interview Corton met Amy Winehouse

2. De Ken Jezelf Kwis met Amy Winehouse

De club van 27

Een veelgehoorde reactie is dat ze nu toetreedt tot 'De Club van 27'. Daarmee wordt gedoeld op de grote muzikanten in het verleden die op hun 27ste het leven lieten, zoals Kurt Cobain, Jim Morrison, Janis Joplin en Jimi Hendrix. Anderen zijn van mening dat ze met slechts twee albums op haar naam nog niet kan tippen aan de staat van dienst van deze artiesten.

Hoort ze volgens jou in dit rijtje thuis?

Ster advertentie
Ster advertentie