3FM nieuws

Radiohead lijkt in 2023 weer bij elkaar te komen voor nieuw project

  1. Nieuwschevron right
  2. Radiohead lijkt in 2023 weer bij elkaar te komen voor nieuw project

In een recent interview vertelt drummer Phillip Selway dat de band begin dit jaar weer samenkomt voor het bedenken van nieuwe toekomstplannen. Phillip: "I’m sure we’re going to start looking at other ideas for what comes next". Hint hij hier op het maken van nieuwe muziek met de band? We kunnen alleen maar hopen.

"There’s no Radiohead at the moment"

Sinds het het laatste studioalbum A Moon Shaped Pool uit 2016, is het al een tijdje stil rond de band van frontman Thom Yorke. Het was in 2022 voor het eerst dat er weer nieuws naar buiten kwam over een eventuele terugkeer van Radiohead. Gitarist Ed O Brien vertelt in een podcast dat hij het niet uitsluit. “Misschien wel, maar aan de andere kant… misschien ook niet”. Een tikkeltje vaag, maar gelukkig weten we nu door drummer Philip welke kant dit op lijkt te gaan.

The Smile

In de tussentijd hebben de bandleden van Radiohead niet stilgezeten, Thom Yorke en Jonny Greenwood hebben samen met een nieuwe drummer Tom Skinner de band The Smile opgericht. De producer van de de band is Nigel Godrich, die vanaf de start van Radiohead al bij de band betrokken is. The Smile bracht vorig jaar hun debuutplaat A Light For Attracting Attention uit. Philip Selway heeft in de afgelopen periode gewerkt aan verschillende soloprojecten. De drummer brengt 24 februari zijn derde solo-album uit genaamd Solo Dance.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie