3FM nieuws

Paul McCartney sluit de Olympische openingsceremonie af

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney sluit de Olympische openingsceremonie af

Paul McCartney gaat optreden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

Maandag sloot hij het Diamond Jubilee-concert voor Queen Elizabeth af, en dinsdag werd bekend gemaakt dat Paul McCartney binnenkort ook bij een ander belangrijk evenement ook van de partij gaat zijn.

Na het Diamond Jubilee Concert nu ook de Olympische Spelen voor Paul

Maandagavond trad hij als afsluitende act op bij het concert voor Buckingham Palace, waar hij songs speelde uit alle tijden van de regeringsperiode van Queen Elizabeth. Backstage zei hij tegen de BBC dat hij ook bij de openingsceremonie van de komende Olympische Spelen in Londen de muziek verzorgt.

Ceremonie met thema 'Isles of Wonder' op 27 juli

De openingsceremonie van iedere Olympische Spelen is voor het organiserende land een kans om alle kwaliteiten van het land voorbij te laten komen. De organisatie heeft met dit doel Paul McCartney gevraagd het slot van de openingsceremonie te verzorgen. Paul McCartney is van de twee nog levende Beatles-leden de enige die nog actief op tour is. Zowel de organisatie van het Diamond Jubilee Concert als die van de Olympische Spelen vinden om deze reden Paul McCartney dé man die voor de muziek mag gaan zorgen.

Ringo Starr erbij?

Er gaan al tijden geruchten dat Ringo Starr, de drummer en naast Paul de enige nog levende Beatle, mee gaat doen bij de show rond de Olympische Spelen. Of dit echt zo is, is niet bekend. Wie weet, we blijven hopen.

Ster advertentie
Ster advertentie