3FM nieuws

Jack White ziet geen romantiek in iPod

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack White ziet geen romantiek in iPod

Jack White, die maandag los ging in HMH, heeft moeite met digitale muziek. Ook gaat het gerucht dat The Stones graag met hem samenwerken.

Jack White trad maandag (25 juni) op in HMH Amsterdam. De voormalige The White Stripes-frontman had voor zijn show wel een heel aantrekkelijke band om zich heen verzameld, een vrouwenband. Deze vrouwenband noemt zichzelf The Peacocks en was geheel in het wit gekleed. 3VOOR12 was erbij!

Jack White heeft niets met digitaal

Om zijn eigenzinnige karakter kracht bij te zetten, sprak Jack White in een interview met BBC over zijn onvoorwaardelijke liefde voor vinyl. Want van het digitale tijdperk moet de moderne bluesman niets hebben. Het is volgens hem net alsof iets anders, een onzichtbaar wezen, de leiding neemt.

Jack White houdt van vinyl

White vertelt over de romantiek van vinyl: 'The whole experience of vinyl is what we're after, the romance of it... The smell of vinyl, the smell of a newly opened record. If we don't see something moving, we lose romance. There's no romance for me to sing to you about an iPod.' De zanger voegt hieraan toe dat hij van het digitale tijdperk slechts een getuige is.

Jack White werkt samen met Thom Yorke?

Door een uitspraak van Radiohead-frontman Thom Yorke op een Amerikaans festival, gaat het gerucht dat Yorke samenwerkt met Jack White. Yorke droeg het nummer 'Supercollider' op aan White: 'This song is for Jack White. We saw him yesterday. A big thank-you to him, but we can't tell you why. You'll find out.'

Ook The Rolling Stones interesse in White

Ook gaat het gerucht dat The Rolling Stones interesse hebben in een samenwerking met Jack White. Stones-gitarist Keith Richards dook in 2009 al met White de studio in voor het opnemen van een aantal tracks. Al zijn deze tracks nooit uitgekomen, de samenwerking met White is Richards zo goed bevallen dat hij overweegt White in te schakelen als producer van het nieuwe The Rolling Stones-album. Of dit nieuwe album daadwerkelijk verschijnt, wordt volgens Richards in juli besloten.

Ster advertentie
Ster advertentie