3FM nieuws

Racoon live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon live bij Giel

Racoon kwam dinsdagochtend 20 november zijn eerste Nederlandstalige nummer, met de titel 'Oceaan', zingen bij Giel.

De Zeeuwse band Racoon heeft voor het eerst een Nederlandstalig nummer opgenomen. Dit deden ze speciaal voor de romantische komedie Alles is Familie, die 22 november in première gaat. De single heet 'Oceaan' en Racoon speelde het nummer dinsdagochtend 20 november op De Speelplaats van Giel.

Racoon maakt titelsong Alles is Familie

Zanger Bart van der Weide heeft zich over laten halen door scenarioschrijfster Kim van Kooten om een Nederlandstalig liedje te schrijven voor Alles is Familie. "Het tekstschrijven vond ik niet moeilijk, maar het zingen wel," vertelde Bart dinsdag 6 november aan Giel.

>> Check de beelden van het gesprek 6 november

15 jaar Racoon in Klokgebouw

Racoon bestaat vijftien jaar en viert dit met niet één, maar twee feestjes! De mannen geven 17 maart en 6 april (2013) een concert. Klik hier voor meer informatie.

'Oceaan' in het Engels

De single ging dinsdag 6 november in première op 3FM bij Giel. Na het horen van 'Oceaan' vroeg Giel zich af hoe het nummer in het Engels zou klinken. Bart van de Weide was ook wel benieuwd naar de Engelstalige versie en beloofde aan de slag te gaan. Een stukje van de Engelse versie van 'Oceaan' hoorde je daarom dinsdagmorgen 20 november. Ook coverden de mannen het nummer 'How Can We Hang On To A Dream' van Tim Hardin.

Racoon - 'Oceaan'

Racoon covert 'How Can We Hang On To A Dream' van Tim Hardin

Racoon - 'Little Down On The Upside' (Bonustrack)

Ster advertentie
Ster advertentie