3FM nieuws

'Firefly' van Mura Masa ft. NAO is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Firefly' van Mura Masa ft. NAO is 3FM Megahit

Halverwege juli bracht Mura Masa eindelijk zijn debuutalbum uit. De plaat staat boordevol samenwerkingen, waaronder 'Firefly' met NAO. Het nummer is al even uit, maar omdat 'ie zeer geschikt is voor je repeat button en Mura Masa in augustus ook nog eens op Lowlands staat, hoor je deze track deze week extra vaak voorbijkomen op 3FM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


{deezer "http://www.deezer.com/track/141339117"}

Mura Masa, die in het echte leven als Alex Crossan door het leven gaat, schreef 'Firefly' samen met de Britse zangeres NAO. Als je haar nog niet kent, is het hoog tijd dat je kennis met haar maakt. Maar dat even terzijde.

Multi-instrumentalist

De 21-jarige Engelse producer en multi-instrumentalist is geboren op het Engelse Guernsey, een eilandje in Het Kanaal (tussen de Franse en Engelse kust). Mura Masa zong al in verschillende lokale punk-, hardcode- en gospelbandjes én hij kon al behoorlijk overweg met een (basgitaar) en drumstel als hij Ableton (muziekproductieprogramma) ontdekt en erop los experimenteert.

Inspiratiebronnen

Het jonge talent liet zich inspireren door de muziek van onder andere Hudson Mohawke, James Blake, Cashmere Cat en SBTRKT. Op zijn zeventiende uploadt hij zijn eerste track: 'Lotus Eater'. Het nummer wordt opgepikt door BBC Radio 1. In 2015 volgt zijn eerste EP, Someday Somewhere, en in juli van dit jaar brengt hij eindelijk een compleet album uit. Op deze plaat staat trouwens ook oud-3FM Megahit 'Love$ick' ft. A$AP Rocky.

A$AP Rocky, Christine And The Queens, Charli XCX

Voor zijn debuut werkte de Brit samen met een handvol grote namen, zoals A$AP Rocky, Christine And The Queens, Charli XCX, Bomzai, NAO, Jamie Lidell en Damon Albarn. Check hieronder zijn hele plaat via Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3voor12 Album van de Week

3voor12 riep Mura Masa's debuut in juli uit tot Album van de Week. "Eindelijk een album van een van de meest frisse popproducers van het moment!" schreef de redactie.

>> Check alle 3FM Megahits

Ster advertentie
Ster advertentie