3FM nieuws

Moke noodgedwongen akoestisch bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Moke noodgedwongen akoestisch bij Giel

"And let it buuuuurnnn!". Met de kennis van nu blijkt deze titel van de nieuwe single van Moke een beetje wrang. Door de brand in muziekcentrum Melody Line hebben de mannen geen instrument meer over.

Na een pauze van anderhalf jaar bracht Moke in mei 2015 een nieuwe single uit: 'Let It Burn'. Het is de eerste single van de band sinds het vertrek van gitarist Phil Tilli in januari 2014. Op zich bijzonder, maar de actualiteit leidt ons toch naar wat anders.

Brand in muziekcentrum Melody Line

Afgelopen weekend ging de telefoon van drummer Rob af. Ze waren naar hem op zoek, want er was fik in de oefenruimte van Moke en omdat je een drumstel niet zo makkelijk oppakt, zat Rob nogal vaak daar. Gelukkig bleek hij er wonderlijk genoeg níet te zijn op het moment dat het pand in rook op ging. Goddank.

"Eigenlijk kan ik niks doen. Ik heb niet eens twee stokken, want die zijn van hout en die branden dus heel goed."
- Drummer Rob Klerkx van Moke

Zonder kleerscheuren is Moke er niet uitgekomen, want vrijwel álle instrumenten zijn weg. Niks meer van over. Spullen zijn te vervangen, maar de mannen hebben ook emoties bij hun spullen. Niet gek dat je down bent als bijvoorbeeld je eerste drumstelletje ooit weggefikt is.

Nieuwe sound

Fik of niet, de mannen zijn gewoon naar Hilversum gekomen om hun nieuwe single bij Giel te spelen. Deze komt dus van hun volgende album, die gepland staat voor einde zomer. Op de plaat heeft de band een nieuwe sound, wat niet in de laatste plaats komt door producer Daniel Gibson (bekend van Within Temptation). Hij wist weer net een andere weg in te slaan met de mannen.

Ohja... Toetsenist Eddy heeft tijdens de sabbatical van Moke een uitstapje gemaakt bij de Duitse dance-männer van Scooter. Maar daar zeggen we maar niks over.

Moke - 'Let It Burn' (Live @ Giel)

Muse speelt 'Don't You Forget About Me' op luchtgitaar

Ster advertentie
Ster advertentie