3FM nieuws

Nickelback reageert op aanval The Black Keys

  1. Nieuwschevron right
  2. Nickelback reageert op aanval The Black Keys

Rock 'n roll gaat ten onder door Nickelback, aldus The Black Keys-drummer Patrick Carney. Nickelback reageert met humor.

The Black Keys drummer Patrick Carney heeft een behoorlijk uitgesproken mening als het gaat over de staat van rockmuziek. Het is er niet best mee gesteld en dat komt door Nickelback. Patrick doet zijn betoog in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

The Black Keys-drummer gaat los over Nickelback

"Rock & roll is dying because people became OK with Nickelback being the biggest band in the world.”

Het gevolg is, volgens Patrick, dat mensen ook accepteren dat de grootste rockband in de wereld altijd ‘shit’ is. Dus wil geen enkele band meer de grootste zijn.

‘Fuck you, honestly'

Hij vindt het verschrikkelijk dat bands als Nickelback, die in zijn woorden ‘post-grunge crap, horrendous shit’ maken, rock & roll ruïneren.

“Fuck that! Rock & roll is the music I feel the most passionately about, and I don't like to see it fucking ruined and spoon-fed down our throats in this watered-down, post-grunge crap, horrendous shit. When people start lumping us into that kind of shit, it's like, ‘Fuck you,' honestly."

UPDATE: Reactie van Nickelback

Uiteraard werden de mannen van Nickelback ook geconfronteerd met de uitspattingen van Patrick Carney. Maar ze laten zich zeker niet kisten. In plaats van fel uit te halen naar de drummer reageert de band op humoristische wijze op twitter:

"Thanks to the drummer in The Black Keys calling us the Biggest Band in the World in Rolling Stone. Hehe."

Zelfkritiek van Patrick Carney

Patrick kijkt ook kritisch naar zichzelf. Als hij achter de drums zit, gaat zijn bril af, want die overleeft zijn drumstijl a la Animal van The Muppets niet. Half blind ramt hij er op los en trek daarbij niet de meest aantrekkelijke bekken. Op internet krijgt Patrick vaak te horen hoe raar hij eruit ziet en dat hij niet kan drummen. Hij geeft de kritische mensen geen ongelijk, zegt hij tegen Rolling Stone.

"I suck at the drums, so it's terrifying.” (...) “And I'm like, yeah, I agree with most of those things.”

Ster advertentie
Ster advertentie