3FM nieuws

Dit was de 3FM Bastille-luistersessie

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was de 3FM Bastille-luistersessie

Een handjevol gelukkigen kreeg woensdag 31 augustus de kans om samen met Bastille en 3FM hun nieuwe album Wild World te beluisteren. Heel stiekem op een geheime locatie in Amsterdam.

Foto's: Ben Houdijk

Luistersessie in Amsterdam

Meer dan een week voordat de nieuwe plaat (9 september) van Bastille uitkomt, verzamelden de grootste fans zich in Amsterdam onder leiding van 3FM-DJ Wijnand voor een exclusieve luistersessie. Je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat: mobiel inleveren, je hartslag onder controle houden en nog even extra oefenen op dat engels. Stel je voor dat je jouw vraag mag stellen... AAAHH!

Er waren bandshirts, tassen, cd's, cadeautjes en zelfgemaakte posters. De Nederlandse Bastille-clan was meer dan klaar om hun idolen te ontmoeten en nog belangrijker, nieuwe muziek te horen.

Zenuwen...

Eenmaal binnen was het vechten om een plekje en daarna wachten... Hoe zenuwachtig het publiek was, zo zenuwachtig moet de band ook zijn geweest. Het moment dat je jouw nieuwe muziek laat horen aan je grootste fans — en daarmee ook de grootste critici — is natuurlijk vet spannend. En dan zit er je er ook nog eens bij en zie je alle reacties first hand.

1. The Currents

Op het moment dat de band de zaal betreed, breekt de gekte uit. Onder luid applaus en gejoel gaan ze zitten en dan klinkt al snel het eerste nummer door de speakers: 'The Currents'. Een track die letterlijk iedereen al kan meezingen, omdat de band 'm al meerdere keren heeft gespeeld. Met een grote glimlach kijkt Bastille naar de zingende fans.

De band laat niet iedere track op de plaat horen. Alleen al om het feit dat er maar liefst negentien(!) nummers op het album staan. Dan (zanger): "We couldn't choose!" Plus, ze willen ook nog iets geheim houden tot de release. Dat zorgt direct voor de nodige paniek, zeker wanneer de fans erachter komen dat 'Blame' wordt overgeslagen. "Okay easy, we'll come back to that song," zegt Dan lachend.

Lekker meezingen!

2. Glory

Woody: "This is one of my favorites and if any of you can sing along to this one, someone's getting fired!" De eerste nog onbekende track van de dag en daarmee de eerste first reaction. De knikkende hoofden en voorzichtige stoelendansjes, laten zien dat hij goed valt.

3. Warmth

'Warmth' is de 'Bad Blood' van dit album, zegt Woody. Het gaat volgens Dan namelijk over de gekke wereld waar we in leven. De Wild World. Het gevoel dat je het nieuws bekijkt en denkt: fucking hell wat gebeurt er toch allemaal. Op zo'n moment ga je op zoek naar de persoon die je op dat moment warmte kan bieden.

4. Four Walls

Dan: "This one is super depressing. It's about death penalty and inspired by a book I once read."

De concentratie...

5. Lethargy

Hier heeft Dan één ding over te zeggen: "This song is a bit mad." En daar heeft hij gelijk in. Erg elektronisch en met flinke gitaren. Je zou bijna denken dat ze zich door Muse hebben laten inspireren.

6. Two Evils

Dan: "Let's do Two Evils. To hear the contrast with the previous song. We wrote this song backstage at a show in Berlin and recorded it in one single day." De track bestaat slechts uit zang en gitaar en is misschien wel het kleinste liedje op de plaat.

Wat zijn ze toch grappig, die boys!

7. Power

Een echt anthem! Groots en krachtig en een nummer waarmee je een festivalset afsluit. Lowlands 2017, jongens?

8. The Anchor

Dan: "Let's play 'Set Them Off'. It comes out today and the recordlabel wanted us to play the new single but fuck it. Let's do another song! Fuck this shit." Waarna onder luid gejuich nummer negentien van de plaat wordt opgezet: 'The Anchor'. "This song is about how amazing relationships and friendship can be in this world," vertel Dan. "It's really cheesy and it has loads of horns but yeah I like it."

En daarmee is het luistergedeelte van de sessie afgelopen. Een voorproefje van acht nummers, lucky bastards.

Groepsfoto, say cheese!

3FM DJ Wijnand Speelman was er ook bij

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk hier alle foto's:

Ster advertentie
Ster advertentie