3FM nieuws

Nationaal Songfestival van Oekraïne wordt georganiseerd in een schuilkelder

foto: nu.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Nationaal Songfestival van Oekraïne wordt georganiseerd in een schuilkelder

Na de winst van het Eurovisiesongfestival is de populariteit van de competitie toegenomen in Oekraïne, met bijna driehonderd aanmeldingen zijn er enorm veel artiesten die het land willen vertegenwoordigen in 2023. Eind oktober wordt de longlist bekendgemaakt en in december strijden de deelnemers om de felbegeerde plek op het internationale podium.

Songfestival 2023

Vanwege de huidige situatie in Oekraïne is besloten het evenement in het Verenigd Koninkrijk te houden, waar havenstad Liverpool is verkozen tot gastplek van het Songfestival in 2023. Samen met Oekraïne is het Verenigd Koninkrijk dus ook automatisch geplaatst voor de finale.

Het is dus een mooi opstapje voor een beginnende band om gelijk op het hoogste podium te staan. Daarnaast hebben ook al een paar landen aangegeven niet mee te doen aan de volgende editie: Montenegro, Noord-Macedonië en Bulgarije zullen niet meedoen vanwege de te hoge kosten van het evenement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzondere inzendingen

Er is nog weinig bekend wie op dit moment favoriet is voor de positie om namens Oekraïne naar het Songfestival gestuurd te worden. Eén ding staat vast: bekendheid binnen eigen land is zeker. De artiesten van de afgelopen twee jaar die naar het Songfestival zijn gestuurd zijn inmiddels grote namen in hun thuisland.

Kijk hier de videoclip van Go_A met het nummer 'SHUM' terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie