3FM nieuws

Hits For Kids van Jett Rebel is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Hits For Kids van Jett Rebel is 3FM Album van de Week

De debuutplaat van Jett Rebel is uitgeroepen tot 3FM Album van de Week.

Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel echt heet, bracht vrijdag 31 oktober zijn eerste échte album uit. Je kent hem misschien allang van o.a. de oud-3FM Megahit 'Tonight', het nummer 'Louise' of 'Do You Love Me At All'. Hij bracht in 2013 twee EP's uit, Venus en Mars, en speelde afgelopen zomer maar liefst zestig festivals plat (bekijk hier zijn optreden op Pinkpop). Maar nu was het dan toch écht tijd voor zijn debuutalbum.

Jett Rebel live bij Giel

Om de release van Hits For Kids te vieren, was Jelte 31 oktober te gast bij 3FM. Samen met Giel vulde hij de ochtend met muziek. Het was zogenaamd Jett Rebel Radio-dag. Hij vertelde over zijn album, liet nummers horen, was openhartig over zijn crush op BNN-presentatrice Gwen van Poorten en sleepte zijn orgel naar buiten om 'Baby' te spelen. Why not. Beluister Hits For Kids onderaan via Spotify.

>> Win Hits For Kids van Jett Rebel

Foto: Ben Houdijk

Iets meer over de titel

Waarom koos Jelte voor de titel Hits For Kids? "Met hits bedoel ik liedjes die je met vrienden of je meisje deelt. Van die nummers waarvan je zegt: dit is echt ons liedje. Kids staat voor kinderlijke impulsiviteit. Ik doe op deze plaat wat ik wil doen, zonder regels," vertelde hij in een interview met de krant Metro.

Jelte Tuinstra vs. Jett Rebel

Het kersverse album vertelt het verhaal van Jelte Tuinstra en zijn alter ego Jett Rebel. Wat heeft hij afgelopen anderhalf, twee jaar meegemaakt? "Waar ik vroeger nog wel eens een blad voor mijn mond nam en dingen probeerde te verbloemen, is het nu gewoon recht voor zijn raap. Dit waren mijn opmerkelijkste emoties."

Who The Fuck Is Jett Rebel?

Wil je nóg meer Jett Rebel? Op het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) komt de documentaire Who The Fuck Is Jett Rebel? uit. Bekijk hieronder de trailer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister Hits For Kids in de 3voor12 Luisterpaal:

Beluister Hits For Kids via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie