3FM nieuws

Taylor Hawkins gaf voor overlijden aan 'tourschema Foo Fighters zwaar te vinden'

foto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Hawkins gaf voor overlijden aan 'tourschema Foo Fighters zwaar te vinden'

Taylor Hawkins, voormalig drummer van Foo Fighters, zou voor zijn overlijden bij vrienden hebben aangegeven dat hij moeite had met het tourschema van de band. Woordvoerders van de band ontkennen dit. Bevriende muzikanten zoals Chad Smith (drummer Red Hot Chili Peppers) en Matt Cameron (drummer Pearl Jam) vertellen dat de exacte woorden van de expressieve drummer waren: "I can't do it like this anymore". Zo blijkt uit het Rolling Stone-artikel dat vandaag gepubliceerd werd.

Update: zowel Chad als Matt nemen na publicatie afstand van het artikel, en hebben excuses aangeboden aan familieleden van Taylor Hawkins en de bandleden van Foo Fighters.

Touren post-covid

Vrienden van de overleden drummer zeggen dat hij zou hebben aangegeven zich enigszins oncomfortabel te voelen bij het tourschema van de band nadat de wereld weer rustig openging. Ondanks dat de drummer fysiek fit was, zou hij moeite hebben met het fysieke aspect van de tour waarbij hij soms dagen achter elkaar drie uur per dag een show speelde. Hij zou hierover met zowel frontman Dave Grohl en verschillende andere bevriende muzikanten hebben gesproken.

Toch laat een vertegenwoordiger van de band weten dat Taylor dit nooit zou hebben uitgesproken. Er zou geen meeting of 1 op 1 gesprek met Dave hebben plaats gevonden over dit onderwerp.

foto: Getty Images

Taylor Hawkins

Buiten bewustzijn raken

Pearl Jam-drummer en vriend Matt Cameron vertelt dat het touringsschema alleen maar drukker leek te worden na het gesprek. Een andere collega spreekt uit hoe moeilijk het voor de drummer moet zijn geweest om aan te geven dat het hem te veel was.

Ook vertellen meerdere vrienden van Taylor Hawkins dat hij buiten bewustzijn raakte tijdens een vlucht naar Chicago. Taylor vertelde Red Hot Chili Peppers drummer Chad Smith dat hij zo moe was dat hij instortte en volledig uitgedroogd was. De drummer sprak uit naar zijn vriend dat hij het niet meer aan kon. “I can’t do it like this anymore.” Toen Foo Fighters werd gevraagd of ze in konden gaan op deze uitspraken was het enige antwoord dat dit nieuws niet waar is.

Quote

“I can’t do it like this anymore.”

Taylor Hawkins

Overlijden

Op 25 maart komt het droevige nieuws naar buiten dat drummer Taylor Hawkins is overleden in Columbia, waar de band die avond een festival zou afsluiten. Geruchten gaan rond over een eventuele hartaanval als doodsoorzaak maar een officieel autopsierapport is niet openbaar. Wel is bekend dat de hulpdiensten zouden komen vanwege een 'hotelgast met pijn aan zijn borst'. De drummer overlijdt uiteindelijk in het hotel.

Geen interviews

Rolling Stone geeft aan meer dan 20 personen te hebben gesproken tijdens het maken van het artikel en laat ook zien dat de woordvoerders van de band de gesprekken tussen Taylor Hawkins en Dave Grohl ontkennen. Rolling Stone zegt ook dat onder andere Hawkins' familie, de rest van Foo Fighters en hun management aangaven niet te reageren op interview-aanvragen.

Uit context

Een dag na de publicatie van het artikel komen Chad Smith en Matt Cameron beide naar buiten met een statement. Volgens de drummers zou de Rolling Stone hun woorden uit context hebben getrokken. Zo zegt Matt Cameron: "I assumed it would be a celebration of his life and work." Ook Chad Smith laat weten zich misleid te voelen. "I was asked by Rolling Stone to share some memories of our time together, which I thought was going to be the loving tribute he deserved. Instead, the story they wrote was sensationalized and misleading."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie