3FM nieuws

Kinkobra wint PlugYourBand actie

  1. Nieuwschevron right
  2. Kinkobra wint PlugYourBand actie
Meer dan 120 bands helpen LLiNK in ruil voor airplay en Kinkobra heeft afgelopen vrijdag de PlugYourBand actie gewonnen.
De Gorinchemse rockband Kinkobra heeft afgelopen vrijdag de PlugYourBand actie op 3FM gewonnen. In het programma MoveYourAss van Rudy Mackay konden beginnende bands en artiesten airplay winnen door zoveel mogelijk stemmen te halen. Onder het motto "Jij helpt LLiNK en ik plug jou" kon er alleen op de bands gestemd worden door leden van omroep LLiNK.

Op de valreep

Met 128 stemmen ging Kinkobra er met de hoofdprijs van door. De band mag binnenkort live komen spelen op 3FM en een dagje de studio induiken om een single op te nemen. De no-nonsense rockband, zoals Kinkobra zichzelf omschrijft, speelde de wedstrijd tactisch: pas op de allerlaatste dag werd er volop op hen gestemd en versloegen ze Harmony Glen. Deze folkgroep uit midden Nederland stond al wekenlang op kop.

Taktiek

"We werden compleet verrast door de bliksemactie van Kinkobra, zo in de laatste uren van de wedstrijd" zegt DJ Rudy Mackay. Zanger Paz legt uit: "Enkele dagen geleden hadden we een groot optreden in Amsterdam. Na het optreden zijn we als een gek leden gaan werven onder het publiek en zo hebben we onze stemmen binnen gehaald".

Gegarandeerde airplay

De PlugYourBand actie is nog niet helemaal afgelopen: elke band die vóór vrijdag 27 maart meer dan 15 stemmen haalt, krijgt gegarandeerd airplay in het LLiNK programma MoveYourAss op 1 april.

150.000 leden

LLiNK moet voor 1 april 150.000 leden om in het omroepbestel te kunnen blijven. Op dit moment moet de omroep er nog 3.600 werven, maar de datum van 1 april komt ook zeer snel dichterbij. Op de homepage van LLiNK is live de ledenteller te volgen.

MoveYourAss

MoveYourAss elke vrijdagavond tussen 22:00 uur en 01:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie