3FM nieuws

Wijnands favoriete song van dit moment

  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnands favoriete song van dit moment

'Motion' van The Great Communicators maakt hem hartstikke trots!

Wijnand, vertel, waarom is deze plaat zo speciaal?

"Ik drumde vroeger in het bandje van de kerk, maar dat bandje was niet heel goed of zo. Er was nog een bandje in die kerk en dat was veel beter dan wij. Ik mocht een keer met hen meedoen omdat hun drummer ziek was en daar ontmoette ik Arend. Arend was van jongs af aan al heel druk met muziek. Toen wist ik al: hij is gemaakt om voor veel meer mensen te spelen dan alleen de mensen in deze kerk. Vervolgens heb ik Arend altijd een beetje in de gaten gehouden. Hij ging naar het Conservatorium in Amsterdam en hij zat in een aantal bandjes, maar daar is hij nooit echt mee doorgebroken.

Arend ging verder, kwam in een nieuw bandje en van de week kreeg ik ineens een plaat te horen. De nieuwe plaat van The Great Communicators. De band van Arend. En het mooie is: ik voel deze track helemaal. Het is een prachtige plaat en ik ben stiekem ook hartstikke trots dat ik dit kan en mag draaien. Het doet me denken aan toen ik nog met hem in dat bandje speelde, en het herinnert me er aan dat hard werken loont!"

Je kent de muziek van The Great Communicators waarschijnlijk al van tv, de single ‘Zoetrope’ zat namelijk in de reclame van een grote zorgverzekeraar. Ze deden mee aan de Popronde 2014 en werden daar foor organisator Mischa van den Ouweland “de beste act van het jaar” genoemd. Ook stonden ze op de 3FM Live List 2016, de lijst van bands die je dit jaar écht moet zien. Het album van de band komt binnenkort uit, dus we gaan zeker nog veel van ze horen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie