3FM nieuws

DI-RECT: "Een band is een huwelijk, je moet samen lachen maar ook bitchen!"

  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT: "Een band is een huwelijk, je moet samen lachen maar ook bitchen!"

Ze zijn een van de meest steady acts in de Nederlandse muziekwereld: DI-RECT! Dinsdag waren ze te gast bij Sanders Vriendenteam om 'Devil Don't Care' live te spelen.

Bands komen, bands gaan

Maar DI-RECT gaat voorlopig nog helemaal nergens heen! In 2020 bestaat de band twintig jaar en ze zijn zéker van plan om dat te gaan vieren. De band is al bezig met het uitdenken van ideeën voor hun jubileum, maar... "We kunnen er nog niets over zeggen. We gaan eerst heel veel uit eten en nadenken!"

Toch neemt DI-RECT niet zomaar voor lief dat zij nog steeds zo goed gaan met z'n allen. Marcel: "We stonden net even te roken en de helft van de stickers hier in het trappenhuis zijn van bands die niet meer bestaan, haha. Dus dan ben ik best wel trots dat wij nog steeds van de partij zijn!"

Het geheim van DI-RECT

DI-RECT zit middenin een theatertour waarin ze liedjes opnieuw gearrangeerd hebben, compleet met strijkers en blazers. Daar komen trouwe fans op af, maar ook nieuw publiek! Hoe komt dat? Wat is het geheim van DI-RECT? "Het is een kwestie van jezelf uitdagen. Als iemand in de band een raar of wild idee heeft, proberen we dat gewoon. Soms lukt dat en soms niet, maar je moet dingen doen waar je zelf blij van wordt. Daarmee kun je alles beter uitdragen, vormgeven en ook op nieuwe plekken brengen."

Daarnaast is de dynamiek binnen de band ook van levensbelang. "Het is echt een huwelijk wat je hebt. Je moet de dialoog gaande houden, alles moet bespreekbaar zijn. Ook de minder leuke dingen! We lachen gigantisch veel, maar we kunnen ook bitchen. Je moet leren ruziemaken."

Devil Don't Care

DI-RECT speelde 'Devil Don't Care' in de 3FM Live Box. Kijk hier het optreden terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie