3FM nieuws

Het businessmodel van drummer Josh Freese

  1. Nieuwschevron right
  2. Het businessmodel van drummer Josh Freese
Josh Freese, de drummer van onder andere Nine Inch Nails en Guns N' Roses heeft zijn nieuwe businessmodel bekendgemaakt.Dat het voor artiesten tegenwoordig lastig is om geld te verdienen met de verkoop van cd's zal voor niemand een verrassing zijn. Daarom verzinnen ze tegenwoordig de meest uiteenlopende dingen om toch van de muziek te kunnen leven. Eerder brachten Nine Inch Nails en Radiohead al luxepaketten uit van cd's en lp's. Een optreden in je achtertuin kreeg je bij de cd van John Wesley Harding en de band Officer Roseland betaalt de downloaders van het album 1 dollar.

Josh Freese maakt het mogelijk

Josh Freese tilt de extra's bij zijn solo-album naar een hoger niveau. Ten eerste kan je natuurlijk gewoon zijn album Since 1972, dat op 24 maart uitkomt, kopen. Wil je hem daarnaast ook nog even aan de telefoon spreken, dan leg je gewoon 50 dollar extra neer. Is dat niet genoeg? Wat dacht je van een lunch voor 250 dollar? Een door Josh gewassen auto kan ook. Dat kost je dan 1.000 dollar. Of heb je er altijd al van gedroomd dat de enige echte Josh een liedje over jou schrijft? Alles is mogelijk, als je er maar diep voor in de buidel tast.

Geld teveel?

Heb je echt geld teveel? Ga dan voor de exclusieve tripjes naar uitgaansgelegenheden in Los Angeles, met natuurlijk veel alcohol en luxe, of huur Freese in als je persoonlijke assistent. Voor dat laatste moet je wel even naar Amerika verhuizen, maar ach, als je toch bezig bent...

In de studio

Ben je zelf megamuzikaal aangelegd, dan kan je deze krachten bundelen met die van Freese: neem vijf nummers met hem op over jouw leven en draag daarna zijn drumstel mee naar huis.

>> Bekijk hier de hele lijst

Nu jij

Hoezo geld maakt niet gelukkig? Wat zou jij graag laten doen door je favoriete bandlid, en hoeveel geld heb je daarvoor over?

Ster advertentie
Ster advertentie