3FM nieuws

Lowlandsbaas Eric: "Er wordt gemeten met twee maten"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlandsbaas Eric: "Er wordt gemeten met twee maten"

De Formule 1 op Zandvoort mag duizenden bezoekers ontvangen, waarvan er sommigen zelfs een heel weekend mogen blijven slapen op de camping. Ondertussen staat Lowlands met lege handen. 3FM-dj's Rob en Wijnand vroegen Lowlandsbaas Eric van Eerdenburg om reactie.

Meten met twee maten

Eric is boos. Rob zegt tegen hem: "Ik ben voor de Formule 1, leuk als dat door kan gaan onder goede voorbereiding. Dan is dat hartstikke vet. Daar komt nu een camping bij, dan wordt het dus eigenlijk een meerdaags evenement. Ondanks dat dat nog dertien dagen verboden is als het aan de gang gaat." Vervolgens vraagt hij, wat Eric zijn mening daarover is.

Eric: "Er wordt hier met twee maten gemeten. Er wordt niet gekeken naar wat er eigenlijk gebeurt. Er is een papieren werkelijkheid waarvan onze minister-president zegt: 'Ja, maar ze voldoen aan de regels. Dat voelt oneerlijk.'"

De straat op

Zaterdag gaan er mensen de straat op om te pleiten voor de openstelling van festivals en grote evenementen. Eric loopt ook mee met Unmute Us. Hij zegt: "Lowlands gaat niet door. Dat is besloten en kunnen we niet op terugkomen. We zijn als evenementensector wel solidair met alle festivals en evenementen die nog moeten gaan gebeuren. We willen nu toch wel onze onvrede laten horen over dit meten met twee maten."

3FM-dj's Sander en Frank gaan ook naar het protest en zullen verslag doen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie